Haberler

Caretta Odyssey Öldü

Türk-yunan Dostluğunun Simgesi Haline Gelen Deniz Kaplumbağası Odyssey Ölü Bulundu.

Türk-Yunan dostluğunun simgesi haline gelen deniz kaplumbağası Odyssey ölü bulundu.

İki yıl önce kafa travması geçirerek Yunanistan'da tedavi edilip uydu izleme cihazı takıldıktan sonra tekrar Ege Denizi'ne bırakılan ve Odyssey ismi konulan caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası, geçen ay Kuşadası balıkçı barınağında ortaya çıkmıştı. Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) dalgıçları tarafından bulunan ve sağlık kontrolünden geçirilen caretta caretta, Yunanistan'daki deniz kaplumbağası izleme merkezine haber verilerek tekrar denize bırakılmıştı.

Bir süredir haber alınamayan caretta caretta ile ilgili 10 gün önce Yunanistan'dan alınan bilgiye göre tekrar görüldüğünde yakalanarak üzerindeki uydudan izleme cihazının sökülerek Yunanistan'a gönderilmesi istenmişti. EKODOSD üyeleri, 10 gündür caretta caretta'yı Dilek Yarımadası Milli Parkı kıyılarında aradı. Bu arada Kuşadası Karaova sahilindeki Long Beach tesisleri önünde bir caretta caretta bulunduğuna yönelik bilgi geldi.

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ile EKODOSD üyeleri Dr. Zeynep Karabacak ve Fethiye'de caretta caretta projelerinde görev yapan dernek üyesi Arzu Sandal, inceleme yapmak üzere Karaova'ya gidince deniz kaplumbağasının aradıkları Odyssey olduğunu anladı.

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, yaptıkları incelemede kaplumbağanın yaşam tepkisi vermediğini tespit etmeleri üzerine Pamukkale Üniversitesinden Dç.Dr.Yakup Kaska'dan telefonla yardım aldıklarını belirterek, "Yakup bey, Yunanistan ile temasa geçeceğini, neler yapmamız konusunda bilgilendireceğini söyledi. Daha sonra üzerine ıslak havluları koyarak derneğimiz üyesi veteriner Nevzat Yıldızlı'ya kontrol ettirdik. Odyssey'in yaşamını yitirdiğini öğrendik. Derneğimiz üyelerinden Mehmet Fehmi Karabacak ile

birlikte ölçümlerini ve ağırlığını tespit ettik. Odyssey'in üzerindeki uydudan izleme cihazını ve üzerindeki markalama numaralarını çıkararak Yunanistan'a gönderilmek üzere Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na teslim ettik. Türk-Yunan sularında uzunca bir süredir özgürce dolaşan Odyssey'in ölmesine çok üzüldük. Elimizden gelecek bir şey yok. Herhangi bir çarpma, vurma, yaralanma izi yok. Sadece kafasındaki eski yarasının üzeri biraz beyazlamıştı. Ona küçük bir mezar hazırladık. Yaşasaydı çok

sevinecektik. Türk-Yunan dostluğu adına denizlerimizde dolaşacaktı."

(ZH-EY-YB-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title