Haberler

Çanakkale: Kale Grubu 49 Yaşında...(2)

Kale Grubu, 49. kuruluş yıldönümü ve Seramik Bayramı törenleri kapsamında, farklı alanlarda toplam 45 milyon YTL'ye mal olan bitmiş tesislerinin açılışını gerçekleştirerek, 28 milyon YTL tutarındaki yeni yatırımlarının temelini attı.

Kale Grubu, 49. kuruluş yıldönümü ve Seramik Bayramı törenleri kapsamında, farklı alanlarda toplam 45 milyon YTL'ye mal olan bitmiş tesislerinin açılışını gerçekleştirerek, 28 milyon YTL tutarındaki yeni yatırımlarının temelini attı.

Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim, Kaleterasit, RocaKale, Kaledekor, Kalekalıp gibi markaları bünyesinde barındıran Kale Grubu, 49. kuruluş yılını fabrikalarının bulunduğu Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde gelenekselleşen Seramik Bayramı ile kutladı. Kutlamalarda geçen yıl hizmete giren Kalesinterfleks tesislerinde yeni uygulamalar bölümü, Klinker Fabrikası ilave tesisleri ve Kale Teknik Hizmetleri'nin yeni tesislerinin açılışı gerçekleştirilirken, Kaleserafoam Fabrikası ile yer karosu 3. fabrikanın modarnizasyonunun temeli atıldı.

Törende konuşan Kale Gurubu Kurucusu İbrahim Bodur, 49. kuruluş yıllarında ülkenin ve dünyanın ekonomik ve sosyal şartlarına göre kuruluşlarının yeniden yapılanma ve kurumsallaşma yılı olacağını söyledi. Bodur, 49 yıldan bu yana dedeleriyle, babalarıyla ve torunlarıyla 3 kuşak beraber başarıyla bugünlere geldiklerini ifade ederek, "Anadolu'da sanayileşme sürecini başarıyla başlattık. Bunu Yozgat'taki yeni tesisle cesaretle devam ettiriyoruz. Yıllardır İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı ilk 500 şirket arasında ilk 100'e giriyoruz. Çalışanlarımıza yıllardır erzak, kömür, çeyiz, doğum gibi yardımlar yapıyoruz. 49. yılımız nedeniyle de çalışanlarımıza toplam 490 bin YTL bayram ikramiyesi vereceğiz" dedi.

Kale Grubu'nun hizmete sokacağı yeni yatırımları hakkında da bilgi veren Bodur şunları kaydetti:

"Seramik izolasyon malzemesi üreteceğimiz Kaleserafoam tesisinin temelini attık. Bu tesisimize 6 milyon YTL yatırım yapacağız. Klinker Fabrikamız'a ise ilave tesis yaptık. Buranın da toplam yatırım bedeli 20 milyon YTL'ye ulaştı. Temelini attığımız 3 Yer Karosu Fabrikamız'ı da yeniliyoruz. Buraya alacağımız son teknoloji yeni makineler için 22 milyon YTL yatırım yapmayı planlıyoruz. Kaleteknik Hizmetleri'ne eklenecek yeni yatırımlarımızın tutarı ise 10 milyon YTL. Seramik levha üretimi yapan Kalesinterflex tesisimizin toplam yatırımı ise yaptığımız yeni uygulama bölümleriyle 15 milyon YTL'ye ulaştı".

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bodur, Kale Seramik'in Türkiye'de ve dünyada önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, grubun 62 milyon metrekare kaplamalı seramik üretimi yaptığını ve bu üretimin 25 milyon metrekaresinin 5 kıtaya ihraç edildiğini söyledi.

Törende konuşan Çanakkale Valisi Orhan Kırlı ise "Çanakkale Seramik Fabrikaları, 1957 yılında o dönemin yetersiz alt yapı şartlarında kendine güvenli bir girişimin eseri olarak çıkmıştır. Kale Grubu, milli sanayimizin en başarılı örnekleri olarak sanayi tarihimizde yerlerini almıştır. Kale Grubu'nun mevcut üretim ünitelerine ilave olarak her yıl yenilenen ve yenileri eklenen tesisler, Çan'da başlı başına bir ihtisas organize sanayi konumuna gelmiştir" dedi.

Çan Belediye Başkanı Ali Sarıbaş da, "Kale Grubu'nun, 49 yıldır ülke ekonomisine katkısı olduğu gibi ilimize ve ilçemize çok büyük katkıları olmuştur. Çan ekonomisine en büyük katkı sağlayan Kale Grubu, istihdamı her geçen gün yeni yatırımlarla artırıyor. Dünyanın sayılı büyük seramik fabrikalarından birinin ilçemizde olması gurur verici" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title