Haberler

Çalık Grubu: "Atv-sabah İhalesinde Tüm Belgeler RTÜK'e Gönderildi"

Çalık Grubu, Atv - Sabah İhalesi ile İlgili Olarak Tüm Doküman, Bilgi ve Belgeleri RTÜK'e 10 Ocak 2008 Tarihinde Teslim Ettiğini ve Evraklarda Herhangi Bir Eksiklik Olmadığına Dair RTÜK'ten Teyit Aldığını Bildirdi.

Çalık Grubu, ATV - Sabah İhalesi ile ilgili olarak tüm doküman, bilgi ve belgeleri RTÜK'e 10 Ocak 2008 tarihinde teslim ettiğini ve evraklarda herhangi bir eksiklik olmadığına dair RTÜK'ten teyit aldığını bildirdi.

Çalık Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ATV-Sabah İhalesi ile ilgili olarak basında son günlerde yer alan çeşitli haberler ve köşe yazılarında "Çalık Grubu'nun gerekli belgeleri Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) teslim etmediği ve ihaleye onay sürecini geciktirmeye çalıştığı" şeklinde çeşitli ifadeler yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamanın devamında Şu ifadelere yer verildi:

"Öncelikle şu hususu belirtmek isteriz ki, Şirketimizden resmi olarak talep edilmiş olan tüm doküman, bilgi ve belgeler RTÜK'e 10 Ocak 2008 tarihinde teslim edilmiş ve evraklarımızda herhangi bir eksiklik olmadığına dair RTÜK'ten teyit alınmıştır.

Teslim edilen evraklar arasında, mevzuat gereği özel radyo ve televizyon şirketleri tarafından temini gereken Ulusal Güvenlik Belgesi'nin alınması için bu belgeyi verecek Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'ne 9 Ocak 2008 tarihinde başvuru yapılmış olduğuna dair belge de yer almaktadır.

Ulusal Güvenlik Belgesi'nin düzenlenmesi sürecinde şirketimizin bir dahli olması söz konusu değildir. Nitekim, söz konusu belge, Ulusal Güvenlik Belgesi Değerlendirme Komisyonu'nun 2008/2 sayılı kararı doğrultusunda ilgili makam tarafından düzenlenmiş olup bugün itibariyle RTÜK'e iletilmiştir.

Gelinen noktada, ATV-Sabah İhalesi ile ilgili olarak RTÜK tarafından gerekli değerlendirmenin mümkün olan en kısa sürede yapılarak, sonucunun kamuoyu ile paylaşılmasını arzu etmekteyiz.

Bu vesileyle, Grubumuzun ihale süreci ile ilgili üzerine düşen tüm yasal sorumlulukları zamanında yerine getirmekte olduğunu ve bu doğrultuda sürecin en kısa zamanda tamamlanması için elinden gelen tüm çaba ve hassasiyeti gösterdiğini tekrar ifade etmek isteriz."

(BGO-ERÖ-BA-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title