Haberler

Çalık Grubu, Arnavutluk'un 2. Büyük Bankasını Devraldı

Çalık Grubu, Arnavutluk'un ikinci büyük bankası Banka Kombetare Tregtare'yi (BKT) devraldı.

Çalık Grubu, Arnavutluk'un ikinci büyük bankası Banka Kombetare Tregtare'yi (BKT) devraldı.

Çalık Grubu'ndan yapılan açıklamada, grup tarafından satın alınan Banka Kombetare Tregtare'nin devrinin dün Arnavutluk'ta düzenlenen bir törenle kutlandığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Çalık Grubu, Şekerbank ile Arnavutluk'un öncü bankalarından olan Banka Kombetare Tregtare'yi (BKT) devralarak uluslararası bir başarıya daha imza attı.

Bankanın yüzde 60'ını 9 Haziran 2006 tarihinde resmi olarak devralan konsorsiyum, devri, dün akşam Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen bir törenle kutladı.

Kutlamada bir konuşma yapan Çalık Grubu Başkanı Ahmet Çalık, Arnavutluk'un bölgedeki önemine değinerek, ''Çalık Grubu olarak büyüme stratejilerimizi belirlerken, gerek tarihsel bağlarımız, gerekse bölgede giderek artacağına inandığımız etkinlik ve ekonomik gücü nedeniyle, Arnavutluk'u, yatırım yapmayı planladığımız ülkelerin ön sıralarında değerlendirdik'' dedi.

Amaçlarının, BKT'yi bölgede daha güçlü bir banka konumuna getirmek olduğuna değinen Çalık, uluslararası standartlarda yeni ürün ve hizmetler sunarak BKT'yi daha da büyütmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Çalık, bankayı, bugünlere getiren ekiple birlikte, daha ileri noktalara ve yeni başarılara taşımayı amaçladıklarını bildirerek, yüksek rekabet ortamında hem kurumsal hem bireysel bankacılık segmentlerinde pazar paylarını ve karlılıklarını daha da artıracaklarını belirtti.

-ARNAVUTLUK'UN İKİNCİ BÜYÜK BANKASI-

BKT, yüzde 15 pazar payı ve 35 şubesi ile Arnavutluk'un en büyük ikinci bankası konumunda bulunuyor.

Özkaynak karlılığı açısından, dünyaca ünlü ''Finance Central Europa'' tarafından, Orta ve Doğu Avrupa'nın en karlı ilk 10 bankasından biri seçilen BKT'nin toplam aktifleri yaklaşık 700 milyon dolar.

39 milyon dolar özkaynağı bulunan bankanın mevduat hacmi yaklaşık 650 milyon dolar.

Verilen bilgiye göre, devir sonrası oluşturulan yeni yönetimde, Yönetim Kurulu Başkanlığına Haluk Ulusoy, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına ise Semih Ergur atandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title