Haberler

Çad'ın Başkentindeki Çatışmalar Cumhurbaşkanlığı Sarayı Çevresinde Yoğunlaştı

Çad'ın Başkenti N'camena'da Cumhurbaşkanı İdris Debi'ye Bağlı Güçler ile İsyancılar Arasındaki Çatışmaların Cumhurbaşkanlığı Sarayı Çevresinde Şiddetlendiği Bildirildi.

Çad'ın başkenti N'Camena'da Cumhurbaşkanı İdris Debi'ye bağlı güçler ile isyancılar arasındaki çatışmaların Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde şiddetlendiği bildirildi.

Bölgeden gelen haberlere göre, helikopter desteği alan Cumhurbaşkanlığı güçleri, Deby'nin bulunduğu Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde yoğunlaşan saldırıları püskürtmeyi başardı.

Dün başkentin kontrolünü ele geçirerek, cezaevlerindeki tutukları serbest bırakan isyancıların lideri Timane Erdimi ise, Fransa'da yayımlanan Journal du Dimanche gazetesine verdiği demeçte, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ele geçirmek üzere olduklarını belirtti. Tanklarla korunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresi hariç her yeri kontrol altına aldıklarını söyleyen Erdimi, "Debi'nin ordusu kalmadı, elinde sadece çok az sayıda militan var" dedi.

Bu arada İdris Debi'ye, hayatının tehlikede olması nedeniyle Fransa tarafından tahliye teklifinde bulunulduğu, ancak Cumhurbaşkanı'nın bu teklifi geri çevirdiği belirtildi.

Fransa Savunma Bakanı Herve Morin, kendi isteğiyle Çad'ı terk etmek isteyen çoğunluğu Fransız 400 kişinin tahliyesine dün akşam saatlerinde başlandığını söyledi. Morin, Avrupa Birliği barış gücü EUFOR bünyesinde görev yapan 3 bin 700 askerin Çarşamba gününe kadar ülkede kalacağını bildirdi.

İsyancı lideri Erdimi ise, bugüne kadar Cumhurbaşkanı Deby'i desteklediklerine inandıkları için EUFOR'un varlığına karşı çıktıklarını belirterek, "Ancak bugün Çad'daki durum değişmiştir. EUFOR, çatışmalar nedeniyle evlerini terk edenlerin ve mültecilerin hakkını koruyacaksa EUFOR'un bölgedeki varlığı konusunda hiçbir sorun görmüyoruz" şeklinde konuştu.

Erdimi ayrıca, 2 yıl önce Deby'e karşı başarısız bir darbe girişiminde bulunan isyancıların Sudan tarafından finanse edildiği ve silahlandırıldığı iddialarını yalanlayarak, "Sudan bizi hoş karşıladı, yaralılarımızı kendi hastanesinde tedavi etti, ancak silah yardımında bulunmadı. Silahları İdris Debi'nin ordusundan aldık" dedi.

(DPA-KB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title