Haberler

Büyük Zafer'in 95. Yıl Dönümü

Mersin'in Gülnar, Mut, Silifke, Tarsus ve Anamur ilçelerinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Mersin'in Gülnar, Mut, Silifke, Tarsus ve Anamur ilçelerinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Gülnar ilçesinde, Büyük Zafer'in 95. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen tören, Hükümet Konağı önüne çelenk konulmasıyla başladı.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özkan Çömez, buradaki konuşmasında, "Bu zaferi muhteşem kılan unsur, Türk'ün azim ve cesareti ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekun savaş icra edilmesidir. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun." dedi.

Mut ilçesinde de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulan törende, öğrencilerin şiir okudu.

İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, programın devamında makamında bayram tebriklerini kabul etti.

Silifke ilçesinde ise Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende Taşucu Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Mustafa Söylemez, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sağlamlaştıran zaferin 95. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı ve gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, protokol üyeleri ve vatandaşların bayramlarını kutladı.

Tarsus ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selim Onaran, İlçe Belediye Başkanı Şevket Can ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Bakım Teğmen Gürkan Akkoyun'un konuşmasının ardından minik öğrenciler şiirler seslendirdi.

Anamur ilçesinde ise Cumhuriyet Meydanı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlama programında Anamur Anadolu Lisesi öğrencileri Ali Rıza Sarı ve Dilara Yalçınkaya da şiir okudu.

Hava Yüzbaşı Selahattin Onur, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, "Bugün burada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanı ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının halkından aldığı güç ve milli irade ile Türk tarihine altın harflerle yazmış olduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümünün hakkımız olan gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Toplumun tüm kesimleri dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya gelmiş, bu kutsal mücadelede yan yana, omuz omuza yer almıştır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Zafer Haftası Gülnar Tarsus Mut Politika Güncel Haberler

title