Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Mardin, Siirt ve Elazığ'ın ilçelerinde anma törenleri düzenlendi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Mardin, Siirt ve Elazığ'ın ilçelerinde anma törenleri düzenlendi.

Maden Belediyesi önünde düzenlenen törende, Kaymakam Ömer Büyükergene, Belediye Başkanı Musa Orhan, İlçe Jandarma Komutanı Emre Mengi Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Siren sesiyle birlikte başlayan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, öğrenciler Atatürk konulu şiirler okudu, türküler seslendirdi.

Siirt

Eruh'ta yapılan anma programı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı'na çelenk konmasının ardından saat 09.05'te siren sesi eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Program daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda Eruh Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 10 Kasım Atatürk'ü anma programı ile devam etti. Atatürk'ün hayatından kesitlerin yer aldığı tiyatro gösterisi yapıldı.

Törene Eruh Belediye Başkan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Enis Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Katırcı, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mardin

Mustafa Kemal Atatürk vefatının 79. yılında Nusaybin'de törenle anıldı.

Tören, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ergün Baysal ve Garnizon Komutanı Binbaşı Latif Kara'nın Atatürk'ün büstüne çelenk bırakmasıyla başladı.

Saat 09.05'te ise 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra törene Halk Eğitim Merkezinde devam edildi.

Şiirler ve oratoryonun okunmasından sonra öğrenciler tarafından Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi.

Hafta boyunca yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Baysal, Garnizon Komutanı Kara ve Emniyet Müdürü Abdürahim Zengin tarafından çeşitli hediyelerin verilmesiyle tören sona erdi.

Mazıdağı

Atatürk vefatının 79. yıl dönümünde Mardin'in Mazıdağı ilçesinde anıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen anma etkinliği, Kaymakam Halit Benek'in, Kaymakamlık ve Belediye adına Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.

Etkinlik, Mimar Sinan Konferans salonunda öğrencilerin şiir ve kompozisyonlarının okunmasıyla devam etti.

Şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilere İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Halit Benek'in çeşitli hediyeler vermesiyle son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mardin Siirt Eruh Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title