Haberler

"Bütçede Bir Miktar Normalin Üstünde Gelişme Var"

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Ocak Ayındaki Bütçede Ortaya Çıkan Açıkla İlgili Olarak, 'Benim Gözlemlediğim, 2007 ile İlgili Bazı Giderlerin Bir Miktar Öne Çekilmesinden Kaynaklanan Belirli Bir Miktar Normalin Üstünde Bir Gelişme Var' Dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Ocak ayındaki bütçede ortaya çıkan açıkla ilgili olarak, ''Benim gözlemlediğim, 2007 ile ilgili bazı giderlerin bir miktar öne çekilmesinden kaynaklanan belirli bir miktar normalin üstünde bir gelişme var'' dedi.

Babacan, Brüksel ve Londra'da temaslarda bulunmak üzere hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin Ocak ayında meydana gelen bütçe açığının nedenini sorması üzerine, bunun 2007 yılına ilişkin bazı giderlerin bir miktar öne çekilmesinden kaynaklandığını söyledi. Babacan, ''2007 bütçesini temelden sarsacak, hedeflerinden uzaklaştıracak bir gelişme söz konusu değil. Yüzde 6,5 faiz dışı fazla hedefimiz 2007 yılının tümü için halen geçerli bir hedef'' dedi.

Babacan, mevsimsel sebepler ya da bazı özel gelir gider gelişmeleri nedeniyle bütçede ay ay farklılıkların yaşanabildiğini, bazı harcamaların ertelendiğini, bazı harcamaların ise öne çekilebildiğini ayrıca, bazı gelirlerinde beklenenden geç ya da erken gelebildiğini kaydetti.

Bütün bu gelişmelere bakarak bütün bir yılı değerlendirmenin mümkün olmadığını vurgulayan Babacan, ''Tek tek, aya bakıp da yorum yapmayı ben uygun görmüyorum'' dedi.

Babacan, IMF heyetinin ziyaretine ilişkin bir soruya verdiği yanıtta ise Stand-By çerçevesinde yapısal düzenlemeler konusunda fazla bir çalışmanın kalmadığını sosyal güvenlik reformu ile vergi reformunun iki yapısal konu olarak kaldığını bildirdi. Babacan, şöyle devam etti:

''Sosyal güvenlik reformuyla ilgili artık bir karar vermek durumundayız. 1 Temmuz tarihi halen gerçekçi bir tarih mi değil mi kendi içimizde çalıştık değerlendirdik. Dünya Bankası ve IMF yetkilileri ile de istişare edeceğiz.''

Babacan, gelir vergisi reformunun da en geç önümüzdeki hafta TBMM genel kurulunda görüşüleceğini söyledi.

Ali Babacan, Çin'deki dalgalanmanın Türkiye ve diğer küresel piyasalara etkisi konusundaki bir soruya verdiği yanıtta da Çin ile ilgili gelişmelerin oldukça önemli olduğunu belirterek, Babacan, ''Türkiye ekonomisi açık denizlere okyanuslara açılmış bir gemi. Dolayısıyla dışarıda olacak her türlü iklimden etkilenecek. Bazen dalgalı bazen fırtınalı olacak, ancak büyük denizlerde hareket etmenin her türlü avantajını biz bugüne kadar kullandık ve kullanmaya da devam edeceğiz'' diye konuştu.

Bugün Türkiye ekonomisinin, 4-5 sene öncesine kıyasla çok daha sağlam bir yapıya kavuştuğunu ifade eden Babacan, bu korunaklı yapının en önemli ve sigorta denilebilecek unsurlarından birinin de serbest kur rejimi olduğunu vurguladı. Babacan, ''Biz yapımızın sağlamlığına güvendikten sonra bu türden dalgalanmalar gelir geçer'' dedi.

''Burada önemli olan ekonomik programın bütünlüğüdür'' diyen Babacan, programın bütünlüğünü bozacak oynamaların korkulacak sonuçları da ortaya çıkaracağını söyledi.

Sosyal güvenlik reformu konusunda bir ikilem yaşadıklarını vurgulayan Babacan, sosyal güvenlik sisteminde, Hükümetlerinin dışında oluşan kararların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını iki sınıfa ayırdığını kaydetti.

Babacan, şunları söyledi:

''Ancak (sosyal güvenlik reformu konusunda) karşı karşıya kaldığımız karar bize diyor ki, T.C vatandaşlarını iki sınıfa ayıracaksınız, birinci sınıfa daha ayrıcalıklı şartlar sağlayacaksınız, diğerlerine ne yaptığınız çok da önemli değil, orada daha serbestsiniz gibi bir yaklaşım.

Eğer biz bugün doğru adımları atmazsak, yarın büyük felaketlerle karşı karşıya kalırız.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title