Haberler

Bursa'daki "Korupark" Projesi... -Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Türa: -"bu Projeyle Nasıl İnşaat Yapılabiliyor Anlamakta Güçlük Çekiyoruz"

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Melih Türa, Bir İnşaat Şirketi Tarafından Bursa-mudanya Kara Yolunda Yaptırılan "Korupark" ile İlgili Olarak, "Bu Projeyle Nasıl İnşaat Yapılabiliyor Anlamakta Güçlük Çekiyoruz" Dedi.

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Melih Türa, bir inşaat şirketi tarafından Bursa-Mudanya kara yolunda yaptırılan ''Korupark'' ile ilgili olarak, ''Bu projeyle nasıl inşaat yapılabiliyor anlamakta güçlük çekiyoruz'' dedi.

Türa, oda merkezinde düzenlediği basın toplantısında, inşaata ilişkin ruhsatla ilgili dava açıldığını, bu nedenle davayla ilgili yorum yapmamakla birlikte, dava sonrası ellerine ulaşan iki belgeyi kamuoyuyla paylaşmak istediklerini belirtti.

İnşaatın Emek Belediyesince verilen ruhsatla başladığını kaydeden Türa, Bursa Büyükşehir Belediyesinin 3 Temmuzda 19155 sayılı yazıyla ''ruhsatın iptal edilerek inşaat faaliyetlere izin verilmemesi'' talimatını verdiğini, buna karşın inşaatın tüm hızla ilerlediğini öne sürdü.

Türa, yapı ruhsatının geçersiz olduğunu, bu çerçevede inşaatın İmar Kanunu ve yönetmeliklerine aykırı olarak devam ettiğini, ayrıca TCK'nin 184. maddesi hükümlerine de muhalefet edildiğini iddia etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin 9 Eylülde 3958 sayılı yazıyla ''meslek odalarının denetiminden geçirilmesi kaydıyla'' Emek Belediyesine ruhsat başvurusu yapılabileceğini belirttiğini kaydeden Türa, şöyle konuştu:

''Söz konusu inşaat ruhsatına dayanak projeler, meslek odaları denetiminden geçirilmemiştir. İnşaat hızla devam ettiği ve gerekli yasal işlemler Emek Belediyesince yapılmadığı sürece mahkemenin olası iptal kararının uygulanabilme olanağı da yitirilmektedir.

Korupark ile ilgili plan ve projeler uygun değildir. Bu projeyle nasıl inşaat yapılabiliyor anlamakta güçlük çekiyoruz. Mimarlar Odası Bursa Şubesi olarak kentin sorunlarına duyarlı davranışımızı sürdüreceğimizi, olumsuzlukların üzerine giderek kentin ve yaşayanların sağlıklı çevre, planlama ve yapılaşma haklarını savunacağımızı kamuoyuna duyururuz.''

-İNŞAAT FİRMASINDAN AÇIKLAMA-

Korupark Projesi'ni yürüten firma da, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Türa'nın basın toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada, şube yönetiminin, ''idare üzerinde baskı oluşturarak dava sonucunda verilip verilmeyeceği ortaya çıkacak bir kararın şimdiden verilmesini istediği ve beklediği'' öne sürüldü.

''Mimarlar Odası hukuka aykırı bir tutum içindedir'' denilen açıklamada, şube yetkililerinin, basını da kendi ''hukuka aykırı'' amacı için ikna etmeye çalıştığı, bu amaçla içinde belediyeler arası iç yazışmaların da olduğu bazı belgeleri dağıttıkları, bu yazışmalardan sonraki gelişmelerin ise ''bilerek'' ortaya konulmadığı iddia edildi.

Açıklamada, projeyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığının hiçbir yapı ruhsatiyesi iptali olmadığı, ruhsatların iptallerini gerektiren hiçbir geçerli hukuki ve maddi neden de bulunmadığı savunuldu. Davaya konu olmuş bir işlemler zincirinin, mahkeme kararı beklenmeden hukuki değerlendirmesinin ve iptalinin de mümkün olmadığına işaret edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Bursa Büyükşehir ve Emek Belediye başkanlıklarının yaptığı imar planları ve bu planlara uygun olarak düzenlenmiş yapı ruhsatiyeleri Mimarlar Odasının da içinde bulunduğu bir grup davacı tarafından idari yargıda dava konusu olmuştur. Bu davada ayrıntılı bir inceleme yapılacak ve verilecek karara göre elbette konu değerlendirilecektir.

Davaya konu olmuş bir olayda, hukuki değerlendirmeler yaparak, 'kaçak', 'mühürlendi', 'iptal edildi' gibi doğru olmayan değerlendirmeler yapılmak suretiyle şirketimizin itibarının zedelenmesi karşısında hukuki yollara başvuracağımız kesindir. Emek beldesine değer katacak büyük bir yatırımı yapmak dolayısıyla takdir bekleyen şirketimiz, şehre katkıda bulunuyor olmamızı sorun olarak gören ve davayı etkilemeye, projeye engel olmaya çalışan kişileri bu talihsiz, hukuk tanımaz tutumu ve açıklamaları, pek tabii ve haklı olarak dikkatle takip etmektedir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title