Haberler

Bursa'da Sağanak Yağış ve Kar Sularıyla Dereler Taştı

Bursa'da Aralıklarla Devam Eden Sağanak Yağış ve Uludağ'da 2 Metreyi Bulan Karın Yağmurla Birlikte Erimesi Şehir İçinden Geçen Derelerin Taşmasına Sebep Oldu. Gökdere Yoğun Yağışlarla Yer Yer Taşarken, Setbaşı Köprüsünün Altındaki Çevre Düzenlemesi ve Yeşil Alan Düzenlemeleri Taşkından Bozuldu.

Bursa'da aralıklarla devam eden sağanak yağış ve Uludağ'da 2 metreyi bulan karın yağmurla birlikte erimesi şehir içinden geçen derelerin taşmasına sebep oldu. Gökdere yoğun yağışlarla yer yer taşarken, Setbaşı köprüsünün altındaki çevre düzenlemesi ve yeşil alan düzenlemeleri taşkından bozuldu.

Bursa'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış sonrasında, metrekareye 15 kilogram yağış düştü. Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının 9 derece civarında olduğunu söylerken, hafta sonu yağış beklenmediği ve hava sıcaklığının 7-8 derece artacağı bildirildi.

Bu arada Uludağ'da 2 metreyi bulan kar kalınlığı yağmur yağışıyla birlikte 150 santimetreye düştü. Yetkililer, hava sıcaklığının 1 derece olduğu zirvede yağmur yağışının karları erittiğini söylediler.

Öte yandan, sağanak yağış barajları doldurdu. Geçtiğimiz yıl kuraklık sebebiyle yer altı sularından beslenen Bursa'nın içme suyunun karşılandığı Doğancı Barajı'nda doluluk oranı yüze 55'e ulaştı. Bu yıl devreye alınan Nilüfer Barajı'nın havzasında da yüzde 50 oranında su olması, geçen yıl yine yüzde 50 lerde olan Doğancı'nın tamamen dolu olması anlamına geldiğini belirtildi. BUSKİ yetkilileri, önümüzdeki günlerde doluluğun eriyen kar sularıyla daha da yükseleceğini, iki barajında Nisan ayı sonunda dolmasını beklediklerini ifade ettiler.

(İRF-İHS 21.03.2008 17:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title