Haberler

Bursa'da ceviz hasadı başladı: Yaşı 6, kurusu 17 liradan satılacak

Güncelleme:

- Bursa'da ceviz hasadı başladı: Yaşı 6, kurusu 17 liradan satılacak Bursa'nın İnegöl ilçesinde ceviz hasadına başlandı.

- Bursa'da ceviz hasadı başladı: Yaşı 6, kurusu 17 liradan satılacak

BURSA - Bursa'nın İnegöl ilçesinde ceviz hasadına başlandı. Geçen yıla göre artan rekolteyle üreticinin yüzü gülerken fiyatlarda memnun etti. Bu yıl yaş cevizin kilosu 6 lira olurken, kuru cevizin fiyatı ise 17 liradan satılacak.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde son yıllarda bir çok üretici bahçelerine ceviz ağacı dikti. Bu yıl ceviz hasadı çiftçiyi memnun etti. Yaş cevizin fiyatı 6 lira, olurken kuru ceviz ise 17 liradan alıcı buluyor. İnegöl'e bağlı Konurlar Mahallesi'nde 3 bin dekar alanda yaklaşık 750 bin ton ceviz üretimi hedefleniyor. İnegöl Ziraat odası Başkanı Sezai Çelik her yıl ilçede ceviz üretiminin artarak devam ettiğini belirterek "Bugün 4 yaşında ağaçların olduğu bir bahçede hasadımızı yapıyoruz. Bugünlerde İnegöl'ün her yerinde ceviz hasadı devam ediyor. Konurlar Mahallesi'nde 3 bin dönümü geçen bir alanda ceviz üretimi var. Bölgesel olarak baktığımızda Hayriye, Muratbey, Bahariye ve Konurlar mahallelerinde 5 bin dönümü geçen ceviz üretimi var. Hatırlayacağınız gibi geçen sene Konurlar Mahallesi'nde 250 bin ton civarında bir ceviz üretimi olmuştu. Ağaçların o zaman daha küçüktü. Bu yıl ise üretim iki katına çıkması bekleniyor. Hasattan 750 bin ton civarına ceviz hedefleniyor. Önümüzdeki yıl bu rekolte iki katına daha çıkacak. Fiyatlara baktığımızda bu yıl yaş cevizin kilo fiyatı 6 lira, soyulmuş kuru ceviz ise 17 lira civarında alıcı buluyor. İnegöl genelinde baktığımızda 30 bin dönümlük alanda ceviz üretimi yapılıyor ve her yıl katlanarak sürüyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title