Haberler

Bursa: Bursa, Otomotiv ve Tekstille İhracatta Rekor Kırdı

Uludağ İhracatçı Birlikleri (Uib) Genel Sekreteri İbrahim Okur, Otomotiv, Tekstil ve Hazır Giyimin Sırtladığı Bursa'da Kasım Ayı İhracat Rakamlarında Tüm Zamanların Rekor Seviyesine Ulaştıklarını Açıkladı. Okur, 1 Milyar 714 Milyon Dolar Olan Rekor Seviyesini, 4 Milyon Dolarlık Artışla 1 Milyar 718 Milyon Dolara Çıkardıklarını Duyurdu.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Genel Sekreteri İbrahim Okur, otomotiv, tekstil ve hazır giyimin sırtladığı Bursa'da Kasım ayı ihracat rakamlarında tüm zamanların rekor seviyesine ulaştıklarını açıkladı. Okur, 1 milyar 714 milyon dolar olan rekor seviyesini, 4 milyon dolarlık artışla 1 milyar 718 milyon dolara çıkardıklarını duyurdu.

Genel Sekreter Okur, bir toplantı yaparak UİB'in Kasım ayı ihracat rakamları hakkında bilgiler verdi. Geçen ay 1 milyar 718 milyon dolar ihracat ve yüzde 64'lük büyümeyle tüm zamanların en iyi rakamına ulaştıklarını kaydeden Okur, taşıt araçları ve yan sanayii ile tekstil sektörlerinin rekorda büyük emeğinin olduğunu vurguladı. 5 birlik bazında 168 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Okur, "Kasım ayı ihracat rakamlarında ilk sırayı, yüzde 64.3'lük payla Almanya aldı. Bunu İtalya, Fransa, İngiltere ve Rusya takip etti. Bu ülkelere, toplam 1 milyar 105 milyon dolarlık satış yaptık. UİB ihracatını, 1 milyar 537 milyon dolarla taşıt araçları ve yan sanayii sırtladı. İkinci 86 milyon 365 bin dolarla tekstil, üçüncü 54 milyon 31 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, dördüncü 19 milyon 979 bin dolarla meyve-sebze mamulleri, beşinci de 15 milyon 151 bin dolarla diğer sektörler oldu. Yaş sebze ve meyve sektörü ise geçen ay 5 milyon 704 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi" dedi.

Geçen yılın toplam ihracat rakamını 15 Kasım tarihi itibariyle geride bıraktıklarını hatırlatan Genel Sekreter İbrahim Okur, performanslarıyla Türkiye ortalamasının üzerine çıktıklarını vurguladı. Okur, "Kasım ayında Türkiye'de 8 milyar 628 milyon dolar ihracat yapıldı ve yüzde 43.3 büyüme kaydedildi. Biz ise 1 milyar 718 milyon dolar ve yüzde 64'lük büyüme rakamına ulaştık. Böylece pastadan yüzde 19.9'luk pay aldık. 2 milyar 834 milyon dolarlık ihracat yapan İstanbul Maden ve Metal İhracatçı Birlikleri'nin (İMMİB) ardından, Türkiye genelinde ikinci olduk" diye konuştu.

UİB'in ihracatta bir önceki rekoru, 1 milyar 714 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title