Haberler

Bursa: Bursa'da Akom ve İtfaiyelerin Yeniden Yapılanması

- Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (Akom) Öncülüğünde Düzenlenen, Akom ve İtfaiyelerin Yeniden Yapılanmasını Ele Alan 3 Günlük Workshop Çalışması Sona Erdi. Çalışmanın Sonuçları, Düzenlenen Basın Toplantısıyla Açıklandı.

- Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (AKOM) öncülüğünde düzenlenen, AKOM ve itfaiyelerin yeniden yapılanmasını ele alan 3 günlük workshop çalışması sona erdi. Çalışmanın sonuçları, düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Basın toplantısı Almira Hotel'de yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve AKOM Başkanı Sabri Yalın başkanlığında yapılan toplantıya; İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu, İstanbul Üniversitesi'nden Prof.Dr. O. Metin İlkışık, Uludağ Üniversitesi'nden Prof.Dr. Recep Yaman Karadeniz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Emin Pehlivan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Fuat Barandır, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Abdurrahman Yıldırım ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Yakup Sarı katıldı. Sonuç bildirgesinin açıklanması, yaklaşık 45 dakika sürdü.

Konu hakkında bir konuşma yapan Bursa AKOM Başkanı Sabri Yalın, Bursa'da 4 yeni itfaiye istasyonu kuracaklarını ve özellikle gönüllü itfaiyecilik anlayışını yerleştireceklerini belirtti. Sanayi bölgelerine birer itfaiye merkezi kurulması gerektiğini de anlatan Yalın, ilk etapta 500, orta vadede bin ve uzun vadede 2 bin gönüllü itfaiyeci eğitmeyi planladıklarını söyledi.

AKOM ve itfaiyelerin yeniden yapılanması konusunda, 23 Kasım 2006 tarihinde başlayan ve 3 gün süren çalışma sonucunda şu kararlar alındı:

Bursa'nın afet risk haritasının çıkarılması ve buna göre müdahale planlarının geliştirilip güncelleştirilmesi, zarar azaltma çalışmalarının artırılması; AKOM ve itfaiye için belirlenen risklere göre, yeni bağlanan ilçeler de göz önünde bulundurularak, ihtiyaçların tespit edilmesi; 5216 Sayılı BŞB Kanunu'na göre, 30 km. sınırlar içerisinde AKOM ve itfaiyenin haberleşmesinin daha sağlıklı yapılabilmesi için, telsiz sisteminin güçlendirilerek tek frekanstan sağlanması; metro, alışveriş merkezleri ve tarihi binaların yangından korunması için ek önleyici tedbirlerin alınması; 5216 Sayılı BŞB Kanunu'na göre, 30 km. sınırlar içerisinde hidrant sayısının 5 bin adede çıkarılması; doğalgaz ve altyapı risklerinin iyileştirilmesi; itfaiye eğitim merkezlerinin yapılması; AKOM'a afet bilgi sisteminin kurulması ve bu sistemin 'BŞB'nin birimleri ile iletişimi sağlanarak' veri tabanlarının değerlendirmelere açılması; gönüllü itfaiyeciliğin ulusal ve uluslar arası özendirici hale getirilmesi için kanun ve yönetmeliklerin çıkarılmasına katkıda bulunulması; gönüllü itfaiyecilikte kısa vadede 500, orta vadede bin, uzun vadede 2 bin operasyonel personel yetiştirilmesi; Bursa'da muhtemel bir depremin etkilerinin azaltılması ve AKOM bünyesinde hazırlanmak üzere sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapılması; küçük sanayi, alışveriş merkezleri, otel, yurt, pansiyon gibi kurum ve kuruluşların yangın güvenlikleri değerlendirilerek, ilk müdahale personelinin eğitilmesi; Bursa'daki acil müdahale ekiplerinin (110, 112, 155, gaz ve elektrik) ortak hareket kabiliyetlerinin artırılması; ulaşım hatlarının afette açık tutulması ile ilgili incelemelerin yapılarak, gerekli güvenlik tedbirlerinin artırılması.

(EŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title