Haberler

Bursa Beyaz Zambaklarla Donatılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 ve Johnson Diversey İşbirliğinde Sağlık Müdürlüğü ve İnoksan'ın Desteğiyle Başlatılan "Beyaz Zambak" Projesinde Hijyen Yarışını Kazanan Yeni Gıda İşletmeleri ve Tesisler Sertifikalarını Almaya Devam Ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 ve Johnson Diversey işbirliğinde Sağlık Müdürlüğü ve İnoksan’ın desteğiyle başlatılan “Beyaz Zambak” projesinde hijyen yarışını kazanan yeni gıda işletmeleri ve tesisler sertifikalarını almaya devam ediyor.

Beyaz Zambak projesinin ikinci yılında 24 yeni gıda işletmesi daha Altın Ceylan Tesisleri’nde düzenlenen törenle Beyaz Zambak sertifikalarını aldılar. Törende Bursa’da 2 yıldır sürdürülen kampanyanın ilk döneminde Beyaz Zambak sertifikasını alan 45 gıda işletmesine de aynı hassasiyetlerini korudukları için teşekkür belgesi verildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin her alandaki sosyal belediyecilik hizmetlerini de hassasiyetle sürdürdüğüne dikkati çekti. Bir kentin, şehir ve ülke dışında en iyi şekilde anılması için yaşam koşullarını sağlıklı ve kaliteli olması gerektiğinin altını çizen Yalın, turistlerin ilk önce yatacakların yerin ve yiyeceklerin yemeklerin hijyenine, kalitesine dikkat ettiğini belirtti. Bursa’nın bir dünya kenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini ifade eden Yalın, “Otelcilik sektöründe olmasa da Bursa gıda alanında önemli başarılar elde ediyor. Sektördeki bu başarılar Bursa’nın marka kent için attığı adımlara önemli destek sağlamaktadır. Bir işletme hedef kitlesine güvenilir ve kaliteli bir ürün veremiyorsa o işletmenin kendini kabul ettirmesi mümkün değildir. Bu noktada Beyaz Zambak Projesi farklı kaliteler gösteren üreticilerin, bilgide ve kalitede iç paylaşımını sağlamasına yardımcı oluyor ve ortak bir kalite bilinci sağlıyor. Projeye dahil olan birçok müessese bugün Bursalılar tarafından takdir ve tercih ediliyor. Bundan sonra da kendini kabul ettirmek isteyen tüm müesseselerin bu projeye dahil olacağına inanıyorum” dedi.

Projenin ortaklarından Johnson Diversey Türkiye Genel Müdürü Onat Bayraktar ise Beyaz Zambak’ın bir cezalandırma değil, gelişme ve geliştirme projesi olduğunu, denetimden geçen işletmelere durumların nasıl olduğunun çok detaylı bir raporla bildirildiğini anlattı. Hot spots adı verilen testi geçen işletme ve tesislerin, temizliğin ve hijyenin uluslararası anlatımı olan Beyaz Zambak bayrağını taşıma hakkı kazandığını anlatan Bayraktar, “Bursa halkı böylece Beyaz Zambak Bayraklı işletmelerde gönül rahatlığı içinde ve sağlıklı bir ortamda yiyip içebilecek” diye konuştu.

Bursa ölçeğinde projeyi koordine eden Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut, Beyaz Zambak Projesi’nin katılım ve ortaklık anlayışı ile gönüllülük ilkesi doğrultusunda yürütülen projelerin en güzel olduğunu, bu projeyle Bursa’da gıda işletmelerinin hijyen standartlarının arttırılmasında ve tüketici sağlığının korunmasında büyük mesafe alındığını belirtti.

Konuşmaların ardından Beyaz Zambak Projesi’ne katılan 24 firmaya sertifikaları Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut ve Johnson Diversey Türkiye Genel Müdürü Onat Bayraktar tarafından verildi.

(MŞ)

04.04.2007 19:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title