Haberler

Burhanettin Türkeş ile Oğluna Beraat Kararı

Nesim Malki Cinayetinin Tetikçilerinden Olduğu İddia Edilen Burhanettin Türkeş ve Oğlu Muhammed Tayyar Türkeş, Çete Kurmak Suçundan Yargılandığı Davada Beraat Etti.

Nesim Malki cinayetinin tetikçilerinden olduğu iddia edilen Burhanettin Türkeş ve oğlu Muhammed Tayyar Türkeş, çete kurmak suçundan yargılandığı davada beraat etti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Burhanettin Türkeş, oğlu Muhammed Tayyar Türkeş ile tutuksuz sanıklar İbrahim Biçer ve Süleyman Gündüz katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan Burhanettin Türkeş ile oğlu Muhammed Tayyar Türkeş, suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını ve tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, Burhanettin Türkeş, oğlu Muhammed Tayyar Türkeş'in "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, nitelikli dolandırıcılık ve silahlı yağmaya teşebbüs" suçundan beraatlarına karar verdi.

Mahkeme, Burhanettin Türkeş ile Muhammed Tayyar Türkeş'i ise "şiddete dayalı ve müessir fiil sureti ile kendiliğinden hak alma" suçundan 10'ar ay hapis cezasına çarptırarak tahliye etti.

Tutuksuz sanıklar Kazım Sever, Şenol Fehim, Süleyman Gündüz ve İbrahim Biçer hakkında ise "örgüt üyesi olmak ve nitelikli dolandırıcılık iddialarından beraat kararı çıktı.

(YM-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title