Haberler

Burdur Emekli Oldu Ama Dükkanından Kopamadı

Emekli oldu ama dükkanından kopamadıBurdur'da yaklaşık 60 yıl kunduracılık yaptıktan sonra 2001 yılında emekli olan Şeref Tecimer (82), mesleğini bırakmasına rağmen dükkanından kopamadı.

Emekli oldu ama dükkanından kopamadı

Burdur'da yaklaşık 60 yıl kunduracılık yaptıktan sonra 2001 yılında emekli olan Şeref Tecimer (82), mesleğini bırakmasına rağmen dükkanından kopamadı. Her gün eski dükkanına gelerek vakit geçiren Şeref Tecimer, Her gün 11.00'de geliyorum. İkindi namazına kadar burada vakit geçiriyorum. İkindi namazından sonra evime gidiyorum. Hayatım bu sanatla geçti. Nerede vakit geçireceğim dedi.

Burdur'da yaklaşık 60 yıl kunduracılık yapan Şeref Tecimer, 2001 yılında mesleği bıraktı. Meslek hayatı boyunca 12 çırak yetiştiren Tecimer, mesleğini bırakmasına rağmen dükkanından kopamadı. Her gün sabah kendisine ait olan, içinde çeşitli malzemelerin bulunduğu ancak kullanılmayan dükkana gelen Şeref Tecimer, burada oturarak vakit geçiriyor. Zaman zaman iş yerine gelen arkadaşlarıyla sohbet eden Şeref Tecimer, bazen de yetiştirdiği çırakları iş yerlerinde ziyaret ederek, mesleğini icra ediyor.

Şeref Tecimer, 1961 senesinde kunduracılığa başladım. Yaklaşık 40 sene imalat yaptım. 12 çırak yetiştirdim. Bunların hepsi de imalat yapıyordu. Şimdi her taraf fabrikasyon ayakkabı oldu. Ben de 2001 de emekli oldum dedi.

'HAYATIM BU SANATLA GEÇTİ'

Kunduracılığın baba mesleği olduğunu söyleyen ve her gün dükkanına geldiğini belirten Tecimer, Dükkan kendime ait. Evim buraya yakın. Her gün 11.00'de geliyorum. İkindi namazına kadar burada vakit geçiriyorum. İkindi namazından sonra evime gidiyorum. Hayatım bu sanatla geçti. Nerede vakit geçireceğim diye konuştu.

'NASİPMİŞ BABAMIN MESLEĞİNİ DEVAM ETTİRDİM'

İlkokulu 1949 yılında bitirdikten sonra önce bakırcılık mesleğinde çıraklık yaptığını ancak o mesleği istemediği için kunduracı çıraklığına başladığını anlatan Tecimer, şöyle dedi

Bakırcılık mesleğini istemeyince 1950 senesinde kunduracı çıraklığına başladım. 1959'da kalfa oldum. Askerlik görevimi yapıp geldikten sonra 1961'de kendi iş yerimi açtım. Nasipmiş babamın mesleğini devam ettirdim.

Kunduracı Veysel Akçay, Hacı ustam babamla birlikte 1951 yılında çıraklık yapmışlar. Hacı ustam çok çırak yetiştirdi. Çırakları halen mesleğe devam ediyor dedi.

'HEM SANATI, HEM AHLAKI ÖĞRETTİ'

Tecimer'in damadı Adnan Şencan da 1985 yılında ilkokulu bitirdikten sonra babam ve dedem beni Şeref Tecimer'in yanına çırak olarak verdi. O günden bu yana mesleğimi devam ettiriyorum. Bize bu süreçte hem sanatı, hem ahlakı düzgün bir şekilde öğretti. Sevilen sayılan bir usta ve insandır. Bize her şeyiyle örnek oldu. Elimizden tuttu. Allah nasip etti besleyip, büyüttüğü kızıyla evlendim. Beraber çok çalıştık. Hacı sandaletleri, örgülü ayakkabı ürettik. Bizi görüp gözetir. Onun sayesinde ayakta duruyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burdur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title