Haberler

Bülent Ecevit Kültür Merkezi'ni Başkan Topbaş Açtı

Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Başkan Kadir Topbaş Tarafından Hizmete Açıldı.

Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Başkan Kadir Topbaş tarafından hizmete açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kartal sahilinde 70 milyon YTL harcayarak inşa ettiği Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Başkan Kadir Topbaş tarafından hizmete açıldı. Törende AK Parti Milletvekilleri İrfan Gündüz, Mehmet Sekmen, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile çok sayıda vatandaş yer aldı. Programda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çok sayıda bürokratı da hazır bulundu.

Açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş; siyasi taassup göstermeksizin bu millete hizmet etmiş herkese minnet ve şükran borçları olduğunu söyledi.

Bu nedenle böyle görkemli bir tesise Bülent Ecevit'in ismini verdiklerini anlatan Topbaş, şöyle konuştu: "İstanbul nasıl farklı dinler ve kültürlerin yüzyıllarca hoşgörü içinde yaşadığı gerçek anlamda bir barış kentiyse, biz de İstanbul'da hizmet ederken bu anlayışla çalışıyoruz. Zaman zaman siyasi platforma çekilmek istensek de 'hayır' diyoruz. Bizim hizmetle özdeşleşmiş bir aşkımız, heyecanımız var. Bu güzel şehire hizmet etme sorumluluğumuz var. 3 yılda 14 milyon YTL'lik birkaç dönemi kapsayacak kadar

çok yatırım gerçekleştirdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak kaynakları doğru kullanıyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimsenin kursağına göndermiyoruz. Böyle bir duruşumuz var. Bu biz de milletçe varolan bir hasletin yansımasıdır."

Dünyada artık süper güçlerin değil şehirlerin yarıştığını belirten Topbaş, İstanbul'u tüm belediye başkanları ve sivil toplum örgütleriyle birlikte bu yarışa soktuklarını söyledi.

Kongre alanında İstanbul'u birinci lige çıkarttıklarını anlatan Topbaş, şöyle konuştu: "Uluslar arası ölçekte çok sayıda kongre alıyoruz. Paris 32, Roma 60 milyon turist alırken göreve geldiğimizde İstanbul 2.5 milyon turist alıyordu. 'Yakışır mı İstanbul'a 2.5 milyon turist? dedik ve Turizm Geliştirme Platformu kurduk. El birliğiyle geçtiğimiz yıl 6 milyona taşıdık. Bu yıl da yüzde 26 gelişmeyle devam ediyoruz. Hedefimiz şehrin nüfusu kadar turist alarak gelirlerimizi birkaç kat artırmak."

İstanbul'u nitelikli bir iş gücünün yaşadığı, dünyayı etkileyen bir kültür başkenti ve kongre finans merkezi, dünyayı yöneten bir şehir haline getirmeyi arzu ettiklerini anlatan Topbaş, sözlerine şöyle devam etti: "Bu doğrultuda çalışıyoruz. 550 hektarlık alanda dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesini Kartal ve Pendik'in bir kısmını kapsayan bu bölgede gerçekleştiriyoruz. Bu bölgeyi yeni bir kent merkezi ve yeni bir cazibe sinerji merkezi haline getiriyoruz. Sadece burada değil. Küçükçekmece'de 160

hektarlık, Kağıthane'de de 120 hektarlık bir alanda aynı dönüşüm projelerini gerçekleştiriyoruz. İstanbul'u medeni bir şehir yapma yolunda önemli adım atıyoruz. İstanbul bu ana kadar yaptıklarımızla dünyaya çok farklı yansıyor"

Hoşgörü şehri olan İstanbullu olduklarını anlatan Topbaş, "Mevlana'nın dediği 'Ne olursan ol yine gel' anlayışından geliyoruz" ifadelerini kullandı.

"İşte milletçe bu anlayışla kol kola girersek, siyasetteki kısır çekişmeleri geride bırakarak bir araya geldiğimizde başaramayacağımız hiçbir şey yoktur" diyen Topbaş, "Bu ülke bunu geçmişte Milli Mücadele'de, Çanakkale'de ve her yerde başardı. Bunu gösterdi. Şimdi yeni bir süreçteyiz. Milletçe el ele vererek, hizmet edenlere saygı duyarak, bu ülkede taş üstüne taş koyanlara minnet ve şükran duygularıyla hizmet etmeye devam etmeliyiz."

Bu anlayışla 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'da kültür ve sanat alanında da çok büyük yatırımlara imza attıklarını anlatan Topbaş, şöyle konuştu: "Yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele verdik ve bu şehre yeni 2010 sürecinde yeni kültür ve sanat aktiviteleri kazandırıyoruz. Bugün burada gerçekten rahmetle andığımız kendine has devlet adamlığı ve kültür adamlığı olan rahmetli Bülent Ecevit'in adını verdiğimiz bu devasa kültür merkezini açıyoruz. Kendisinin bir duruşu vardı. O

duruşu milletimiz biliyor. İnsanların sevgisine muhatap olmuş bu güzel insanın adını kültür merkezimize verdik. Altını çizerek söylüyorum. Bir siyasi taassup göstermeksizin, bu millete hizmet etmiş herkese minnet ve şükran borcumuz var. Hangi boyutta hizmet yapmış olursa olsun, hepsini hayırla yad etme sorumluluğunu taşıyoruz. Siyasi faaliyetlerimizi yürüteceğiz ama zamanı geldiğinde burada olduğu gibi milletçe kolkola girmeliyiz."

Bugün burada bir buluşma noktası oluşturduklarını anlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyasi hayatında kendi ilkeleri doğrultusunda bir duruş sergileyen ve hizmet veren ve bu ülkenin başbakanı olarak görev yapan Bülent Ecevit anısına böyle bir eseri açıyoruz. Ecdadımız ve Mevlana'dan hoşgörü anlayışıyla ancak bunu yansıtabilirdik. Bu aynı zamanda Türkiye'ye ve dünyaya bir mesajdır. Bu hoşgörü anlayışının yansımasını istiyoruz. Bu vatana hizmet eden ve kanlarını döken tüm şehitlerimizi ve

ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Maalesef ülkemizin her geliştiği ve güzellikler ortaya konulduğu süreçte gökyüzünde karanlık bulutlar dolaştıran mihraklar var. Malatya'da bizim inanç dünyamıza ve kültürümüze asla yakışmayan menfur bir saldırı yaşadık. Bizim ecdadımız yaşadıkları mekanlarda hiçbir kimliğe müdahale etmedi ve yaşamlarını rahatlıkla sürdürebilme imkanı verdi. Başbakanımızın dediği gibi inancınız tamsa, vatanınıza ve milletinize olan sevginiz, saygınız güçlüyse hiçbir şey sizi sarsamaz.

Milletçe milli ve manevi değerlerimize, vatanımıza ve bayrağımıza saygılı gençler yetiştirmenin bilinciyle ülkemizi geleceğe taşıyoruz."

(AY-RA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title