Haberler

Brezilya Cumhurbaşkanı da Sılva'nın Brüksel Temasları

Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Bir Dizi Temasta Bulunmak İçin Geldiği Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Hans Gert Pottering ile Biraraya Geldi.

Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula Da Silva, bir dizi temasta bulunmak için geldiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Hans Gert Pottering ile biraraya geldi.

Almanya'dan AB dönem başkanlığı görevini devralan Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlenen AB-Brezilya zirvesinin ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'e geçen Brezilya Cumhurbaşkanı Da Silva, AP Başkanı Pottering ile görüştü. Görüşmede 5 Latin Amerika ülkesinin, Mercosur ortak pazarına katılması ve siyasi gelişmeler gibi konuların ele alındığı ifade edildi. Daha sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Da Silva, "Latin Amerika ülkelerinin en büyük ticaret ortaklığı, Brezilya ve AB arasında

gerçekleşmekte. Bu ortaklığın en büyük payını istihdam ve enerji gibi alanlar oluşturuyor. Bu nedenle Portekiz ve Brezilya'nın Mercosur ortak pazarında birleşmesi, ortaklığımızı canlandıracak ve Mercosur'un büyümesine katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda AB-Brezilya ticaret ortaklığı da aynı orantıda gelişmelidir" dedi.

AP Başkanı Pottering ise, "Da Silva'nın ziyareti, gerek siyasi gerekse ticari ortaklık değerlerimizi arttırmıştır. Latin Amerika'da AB, Brezilya'nın en büyük ticari ortağıdır. Küresel ticari arenada büyük pay sahibi olmaya hazırlanan Brezilya'nın Mercosur ortak pazarındaki yeri çok önemlidir" diye konuştu.

(İHA-EA-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title