Haberler

Bölgesel Kürt Yönetimi 15 Ülkede Temsilcilik Açacak

Irak'ın Kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetiminin 15 Ülkede Temsilcilik Açmak Üzere Harekete Geçtiği Bildirildi.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin 15 ülkede temsilcilik açmak üzere harekete geçtiği bildirildi.

Bu temsilciliklerin bürolarının ve diplomatik misyonlarının Irak'ın konsoloslukları çerçevesinde açılacağı, fakat yer olmaması halinde ayrı binalarda faaliyet göstereceği kaydedildi.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) internet sitesinde yer alan habere göre, bölgesel yönetimin dış ilişkiler sorumlusu Felah Mustafa, "Ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yabancı sermayenin bölgeye getirilmesi amacıyla 15 değişik ülkede temsilcilik açacaklarını" açıkladı.

Haberde, Mustafa'nın "Aralarında Almanya, Fransa, İsveç, İsviçre, Belçika, Hollanda ve Danimarka gibi birçok Avrupa ülkesinin bulunduğu temsilcilikler için gerekli çalışmaların tamamlandığını, 15 ülkenin temsilcilik dosyasının başbakan ve yardımcısına sunulduğunu bildirdiği" ifade edildi.

Habere göre, Felah Mustafa, temsilciliklerin Irak konsoloslukları çerçevesinde olacağını, ancak yer olmaması halinde Kürt temsilcilik büroları ve diplomatik misyonlarının ayrı binalarda faaliyet göstereceğini de bildirdi.

Mustafa, konuyu Irak Dışişleri Bakanlığı ile henüz görüşmediklerini de bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title