Haberler

BM: Asya'da Ekonomik Büyüme Yavaşlayacak

Asya'nın Ekonomik Büyümesinin Bu Yıl, ABD'deki Kredi Krizinin Asya Ülkelerinin İhraç Mallarına Talebi Olumsuz Etkilemesi Nedeniyle Yavaşlayacağı, Ancak Çin ve Hindistan'daki Ekonomik Büyümenin, Bölgenin Önemli Bir Ekonomik Durgunluğa Girmesine Set Çekeceği Bildirildi.

Asya'nın ekonomik büyümesinin bu yıl, ABD'deki kredi krizinin Asya ülkelerinin ihraç mallarına talebi olumsuz etkilemesi nedeniyle yavaşlayacağı, ancak Çin ve Hindistan'daki ekonomik büyümenin, bölgenin önemli bir ekonomik durgunluğa girmesine set çekeceği bildirildi.

BM Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu'nun hazırladığı rapora göre, bölge ayrıca gıda fiyatlarında ciddi artışlarla karşı karşıya bulunuyor ve hükümetlerin, yoksulları bu tür şoklardan korumak için daha fazla önlem alması gerekiyor.

Komisyonda görevli ekonomist Shuvojit Banerjee, Çin'in Başkenti Pekin'de düzenlenen basın toplantısında, gelecek yıl en önemli sorunun hızla yükselen gıda fiyatları olacağını söyledi.

Asya ülkelerinde hükümetlerin vurdum duymazlığının yüz milyonlarca insanın yoksulluk içinde yaşamasına katkıda bulunduğu, Asya'da tarımda verimliliğin artması için daha fazla gayrete ihtiyaç bulunduğu işaret edilen raporda, tarımda istihdam edilenlerin sayısının Asya'da çalışan nüfusun yüzde 60'ını oluşturduğu kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title