Haberler

Bitlis - Bebeğe Yüksek Dozda Aşı Yapıldığı İddiası

Bitlis'in Ahlat ilçesi'nde yaşayan Murat Balıkçı, Ovakışla Sağlık Ocağı'nda hemşire N.A'nın 3 aylık bebeğine yüksek dozda aşı yaptığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Bitlis'in Ahlat ilçesi Burcukaya Köyü'nde yaşayan Murat Balıkçı, Ovakışla Sağlık Ocağı'nda hemşire N.A'nın 3 aylık bebeğine yüksek dozda aşı yaptığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bitlis Sağlık Müdürlüğü hemşire N.A'yı açığa alırken, verem hastalığı riski bulunan bebeğin 6 ay boyunca gözetim altında tutulacağı belirtildi.

Ahlat İlçesi Burcukaya Köyü'nde yaşayan Murat Balıkçı, geçen hafta Ovakışla Sağlık Ocağı'nda verem aşısı yapıldığını duyunca 3 aylık bebeği Emine Balıkçı'yı aşı için sağlık ocağına götürdü. Burada hemşire N.A., minik bebeğe aşı yaptı. Ancak minik Emine'nin aşıdan sonra sürekli ağlaması ve ateşinin çıkması üzerine baba Murat Balıkçı kızını tekrar ocağa geri götürdü. Burada yapılan müdahalenin ardından minik Emine Bitlis Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanede minik Emine'ye 20 bebeğe yapılacak kadar fazla dozda aşı yapıldığını öğrenen baba Balıkçı şoke oldu. Çocuğunu büyük bir sağlık sorunu yaşayacağını belirten Balıkçı, "Geçen hafta doktor ve hemşireler verem aşısı yapmak üzere Ovakışla Beldesi'ndeki sağlık ocağına geldiler. Biz de bebeğimizin aşılarını hiç aksatmıyorduk. Doktorların aşı için geldiğini duyunca, hemen 3 aylık kızımı alarak sağlık ocağına gittim. Burada hemşire bebeğe aşıyı yaptı. Ancak eve döndükten sonra, kızım sürekli ağlamaya başladı ve ateşi çıktı. Bebeğimi ilk olarak sağlık ocağına, oradan da hastaneye götürdüm. Burada kızıma yüksek dozda aşı yapıldığını öğrendim. 20 çocuğa vurulması gereken dozda aşıyı kızıma vurmuşlar. Bu aşıdan sonra kızım verem hastalığına yakalanma riski çok fazla. Ben de hemşire ve sorumlular hakkında Ahlat Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum" dedi. Baba Balıkçı, kızı Emine'nin Verem Savaş Dispanserliği'nde ilaç tedavisine başlandığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, olayın hemen ardından hemşire N.A'nın açığa alındığını ve hakkında idari soruşturmanın başlatıldığını bildirdi. Yetkililer, bebeğinin verem hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğunu, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Hastane yetkilileri Emine bebeğin 6 ay boyunca gözetim altında tutulacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Sağlık Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Galatasaray kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title