Haberler

Bir Futbolcunun Çöküşü: Arda Turan Kimdir?

Güncelleme:

Berkay'ın burnunu kırmasıyla magazin gündeminden düşmeyen futbolcu Arda Turan, son zamanlarda başarılardan ziyade sansasyonel hayatıyla gündem oluyor. Peki, Arda Turan kimdir? İşte, kariyerinin zirvesindeyken dibe çöken Arda Turan'ın hayatı.

, belki de kariyerinin en kötü dönemini yaşıyor. Bir yandan olaylı özel hayatı bir yandan transfer olduğu Barcelona'da yeterli verimi verememesiyle hayal kırıklığı yaşayan Arda Turan, bir kez daha öfkesine yenik düşerek şarkıcı 'ın burnunu kırdı. Peki, eleştirilerin odağında olan isim Arda Turan kimdir?

ARDA TURAN KİMDİR?

Arda Turan, 30 Ocak 1987 yılında, Bayrampaşa, İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Edirne'li olan Turan'ın Annesi Yüksel Turan, babası Adnan Turan, kardeşinin ismi ise Okan Turan'dır.

Bir Futbolcunun Çöküşü: Arda Turan Kimdir?

GALATASARAY PAF TAKIMINDA TOP KOŞTURDU

Dört yıl boyunca Galatasaray'ın PAF takımında forma giyen futbolcu, Türkiye Milli Takımı ile de erken tanıştı. 2002 yılında, 16 yaş altı Milli Takım Gençler Kadrosunda kendisine yer buldu ve 2006 yılında Türkiye A Milli takımının kadrosuna girene kadar gençler takımında 79 maçta 15 gol attı.

Bir Futbolcunun Çöküşü: Arda Turan Kimdir?

MANİSASPOR'A KİRALANDI

2004 – 2005 sezonunda Galatasaray A Takımı'na katılan Arda Turan, aynı sezon tecrübe kazanması için Manisa spor'a kiralandı. İlk sezonunu yüksek performansıyla sürdüren futbolcu sonraki sezon takımına geri döndü. 2006 – 2007 sezonunda adını duyuran Arda Turan UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında FK Mlada Boleslav'a iki gol birden atarak adını duyurdu.

Bir Futbolcunun Çöküşü: Arda Turan Kimdir?

KULÜBÜN TARİHİNE GEÇTİ

10 Temmuz 2009 tarihinde Galatasaray'ın kaptanlığına getirilen Arda Turan, klübün tarihine en genç kaptan olarak geçti. Turan, efsane isimler Metin Oktay, Hagi, Tanju Çolak gibi 10 numarayı formayı giydi.

ARDA, AVRUPA YOLCUSU

2011 Ağustos ayında Atletico Madrid ile 4 yıllık bir sözleşme imzalayan Turan, Galatasaray'a 12 milyon Euro bonservis bedeli kazandırdı. Atletico forması giydiği dönemde de değişmeyen Turan, Barcelona maçında yardımcı hakeme sinirlenip krampon fırlatarak adından uzunca söz ettirmeyi başarmıştı. Fırlattığı krampon hakeme isabet etmediği için olaydan sarı kartla kurtulmuştu.

Bir Futbolcunun Çöküşü: Arda Turan Kimdir?

MAGAZİN DÜNYASINA GİRİŞ: SİNEM KOBAL İLE İLİŞKİSİ

2009 yılında televizyon dünyasının tanınmış ismi Sinem Kobal ile birlikte olan Arda Turan 2012 yılının Ocak ayında nişanlandı. Çift 2013 yılında ayrıldı.

Bir Futbolcunun Çöküşü: Arda Turan Kimdir?

BARCELONA'DA TOP KOŞTURAN İKİNCİ TÜRK

7 Temmuz 2015 tarihinde 34 milyon Euro bonservis bedeliyle İspanyol takımı Barcelona'ya 5 yıllığına transfer olan Arda, kaleci Rüştü Reçber'den sonra Barcelona forması giyen ikinci Türk futbolcu oldu.

Bir Futbolcunun Çöküşü: Arda Turan Kimdir?

BEKLENENİ VEREMEDİ

Ancak transferi sonrasında beklenen performansı veremeyen Arda Turan 13 Ocak 2018 tarihindeMedipol Başakşehir Spor Kulübüne 2,5 yıllığına kiralandı. Halbuki Arda Turan, Temmuz 2008'de İspanyol dergisi Don Balon tarafından belirlenen "Dünyanın En İyi 100 Genç Oyuncusu" listesinde 8. Sırada yer almıştı.

OLAYLARIN ADAMI ARDA

Saha içindeki öfkeli halleriyle de dikkat çeken Arda Turan, özel hayatında da öfkesinin kurbanı oluyor. En son 4 Mayıs 2018 tarihinde oynanan Medipol Başakşehir – Demir Grup Sivas spor maçında yardımcı hakem Erdinç Sezertam'a fiziki müdahalede bulunup, hakem Yaşar Kemal Uğurlu'ya hakaret etmesi nedeniyle TFF Disiplin Kurulu tarafından toplamda 16 maçtan men cezası verdi. Tahkim kurulu, cezayı 10 maça düşürdü.

Bir Futbolcunun Çöküşü: Arda Turan Kimdir?

TAKIM ARKADAŞINA YUMRUK ATTI

Arda Turan, Galatasaray'da birlikte top koşturduğu takım arkadaşı Caner Erkin ile tartışmış, çıkar arbedede Turan, attığı yumruk ile Caner'in dudağını paylatmıştı.

Bir Futbolcunun Çöküşü: Arda Turan Kimdir?

GAZETECİ'NİN BOĞAZINI SIKTI

Arda, Milli Takım uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye ağır küfürler ederek, boğazını sıktı. Arda'nın gazeteciye karşı saldırgan tavrına Fatih Terim de kayıtsız kaldı.

Bir Futbolcunun Çöküşü: Arda Turan Kimdir?

KANALI ARAYIP KÜFÜRLER ETMİŞ

Burcu Esmersoy NTV spor spikeri olduğu dönemde, dostluk maçı sırasında Arda Turan'ın kendisine küfür ettiğini açıkladı. Olayı sosyal paylaşım sitesinde ''Arda Turan arayip bize küfür etti ama olsun, biz onu zaten biliyoruz.'' ifadeleriyle açıkladı.

Bir Futbolcunun Çöküşü: Arda Turan Kimdir?

Arda Turan, 11 Mart 2018 tarihinde Aslıhan Doğan ile İstanbul'da evlendi.

Bir Futbolcunun Çöküşü: Arda Turan Kimdir?

Tüm bu yaşadıklarından sonra Arda Turan'ın kariyerinin nasıl ilerleyeceği merak konusu ancak öfkesine hakim olamayan Arda Turan'ın Berkay olayından bu kez kolay sıyrılamayacak. 30 Ocak 2019'da yani Arda'nın doğum gününde görülecek davada Turan için 12,5 yıl hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Arda Turan Barcelona Magazin Spor Haberler

500

Yorumlar (2)

haberci:

Barcelonaya transfer olduğunda göklere sığdıramıyordunuz. ne çabuk indirdiniz omuzlardan

0
2
yanıtYanıtla
mevlüt:

Çingene asıllı Futbolcu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title