Haberler

Belediyenin İzin Vermediği Caddede 5 Bin Kişilik İftar

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Saraçlar Caddesi'nde partisinin iftar yemeği düzenlenmesine izin vermeyen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi eleştirdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Saraçlar Caddesi'nde partisinin iftar yemeği düzenlenmesine izin vermeyen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi eleştirerek, "Bir şehrin şehrül emini bu sokaklardaki bu manzaradan rahatsız oluyorsa, bu manzaradan sonra kalan birazcık çeri çöpü toplatmama talimatı veriyorsa, Edirneliler şunu iyi bilsin ki; Edirne sinekten, çöpten de kurtulamaz, medeni de olamaz" dedi.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı, Kadir Gecesi iftar yemeği vermek için Edirne'nin en işlek ve trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nin 400 metrelik bölümüne masa ve sandalyeler dizdi. Ardından da bir kap içinde hazırlanan çorba, pilav, etli patates ve meyve suyu gelenlere ikram edildi. Cadde Başkan Erdoğan ve Ak Parti bayraklarıyla donatılırken, yemeğe Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra 'İstanbul komşularıyla güzel' sloganıyla Trakya'da iftar yemekleri veren Ak Parti'nin İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile çoğunluğu otobüslerle Edirne'ye gelen yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Babuşçu'nun konuşmasını yaptığı sırada okunan ezanın ardından iftarlar açıldı ve ardından dualar okundu.

EDİRNE ÇÖPTEN KURTULMAZ

Ardından konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, isim vermeden Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi'yi eleştirdi. Bakan Müezzinoğlu, "Geçen sene Ramazan ayının ilk iftarında daha binlerle bu sofraya gelindi. Gençlerimiz, yaşlılarımız, özürlülerimiz yani milletin evlatları, millet geldi. Milletten korkanlarda kapalı kapılar ardından Saraçlar Meydanı'ndaki bu iftarı izliyorlar. Biliyorum geçen yılda izlediler. Geçen sene bu sofralardan sonra temizlik elemanlarına talimat vererek, 'Sonra kalan çeri çöpü toplatmayacağım, yarın basın toplantısı yapacağım' dedi. Bu şehrin, yedi emini yada şehrül emini. Bir şehrin şehrül emini bu sokaklardaki bu manzaradan rahatsız oluyorsa, bu manzaradan sonra kalan birazcık çeri çöpü toplatmama talimatı veriyorsa, Edirneliler şunu iyi bilsin ki; Edirne sinekten, çöpten de kurtulamaz, medeni de olamaz. Dolayısıyla Edirne medeniyet istiyorsa, temizliği, çöp alanlarını, milleti kucaklamayı, milletin değerleriyle omuz omuza yürümeyi başaranlarla ancak medeniyeti, gelişmeyi, çağdaşlaşmayı yakalayacaktır. Buraların çok farklı dinamiklere ihtiyacı var. Ucunu yakaladık. İnşallah direksiyonda güçlü yapılarla Edirne ve Trakya farklı olacak. Hak ettiği medeniyeti, çağdaşlığı, modernizmi el birliği ile yakalayacağız" dedi.

Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler iftar yemeğinin ardından Selimiye Camii'ne geçerken, masalar ve çöpler organizasyonun görevlileri tarafından temizlendi.

HAMDİ SEDEFÇİ İZİN VERMEM DEMİŞTİ

Polemik haline gelen Saraçlar Caddesi'ndeki iftar yemekleriyle ilgili olarak daha önce Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, geçen yıl olduğu gibi bu yılda iftara izin vermeyeceğini söylemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Gecesi Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title