Haberler

Belçikalı Milletvekilinden Macron'a Halatlı Gönderme

Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün Avrupa Parlamentosu’nda (AP) milletvekillerine ilk seslenişini gerçekleştirdi.

Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün Avrupa Parlamentosu'nda (AP) milletvekillerine ilk seslenişini gerçekleştirdi. Meclis toplantısında söz alan Belçikalı Avrupa Milletvekili Philippe Lamberts'in konuşması ve halat hediye etmesi ise Macron'a zor anlar yaşattı.

Yeşillerden olan Belçikalı Avrupa Milletvekili Philippe Lamberts, AP'de yaptığı konuşmada Fransa Cumhuriyet sloganı olan "Liberte, egalite, fraternite (Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik)" özdeyişini hatırlatarak, her kelimenin anlamını açıp yorumladı. "Sırf polisin basit şüphesi üzerine vatandaşların ev hapsine ve ev aramasına tabi tutulduğu yerde özgürlük nerede?" diyen Lamberts, çalışanların maddi zorluklarından ve devletin büyük patronlara yaptığı yardımdan de bahsederek, eşitliğin nerede olduğunu sordu. Macron'un "Halatın başında çekenler" olarak tabir ettiği ve ekonomiyi de yukarı çekeceğini söylediği büyük patronlara destek olması sebebiyle Fransız Cumhurbaşkanına halat hediye eden Lamberts, "Bizim toplumumuzda artık halat yok, zenginler daha fazla zenginleşiyor, orta sınıflar aynı yerde duruyor ve en zor durumda olanlar kaderlerine terk edilmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Lamberts'in konuşması sırasında yüz ifadesi değişen Macron, vekile sert cevap verdi. "Yüksekten konuşuyorsunuz, çünkü bulunduğumuz salonun rahatlığı var sizde. Bu parlamentoya duyduğum saygıdan sizin yalan yanlış konuşmanıza müsaade edemem" diyen Macron, özellikle özgürlükler konusundaki eleştirilere cevap verdi. Macron, "İç güvenlik yasalarımız ülke içindeki terörle mücadele etmemize yarıyor. Bu hedefle ev ziyaretleri ve kamu alanı korumasını sağlıyor. Sorumluluğunu tamamen kabulleniyorum. Çünkü birçok kez terör saldırılarına maruz kalmış bir ülkenin cumhurbaşkanıyım. Halkıma sizin gibi insanların yalan yanlış konuşması yüzünden risklere karşı silahsız kaldığımızı açıklayamam" ifadelerini kullandı. - PARİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Emmanuel Macron Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title