Haberler

Bbp'den DTP'ye Kongre Tepkisi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Danışmanı Vedat Çınaroğlu, DTP'nin "Türk Devleti'ne ve Cumhuriyete Kafa Tuttuğunu" İleri Sürdü. Çınaroğlu, Dün Gerçekleştirilen DTP Birinci Olağanüstü Kongresi'nde Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu'na Aykırı Davranışların Sergilendiğini Belirterek, İlgili Kurumları Göreve Çağırdı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Danışmanı Vedat Çınaroğlu, DTP'nin "Türk Devleti'ne ve Cumhuriyete kafa tuttuğunu" ileri sürdü.

Çınaroğlu, yazılı açıklamasında, Demokratik Toplum Partisi Birinci Olağanüstü Kongresi'nde "üniter yapıya duyulan kin ve nefret"in başkentte sahnelendiğini ileri sürdü.

Kongrede, Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı davranışların sergilendiğini kaydeden Çınaroğlu, "Kongreden duyduğumuz kaygıları Büyük Birlik Partisi olarak kamuoyuyla paylaşmayı ve ilgili kurumları göreve çağırmayı görev olarak görüyoruz" dedi.

Kongrenin açılışında, İstiklal Marşı'nın okunmamasına tepki gösteren Çınaroğlu, şöyle dedi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık sembolü olan marşın sistemli bir şekilde okunmaması, bağımsızlığımıza yönelik açık bir saldırıdır. Zihniyeti bu olan bir partinin, siyasi hayatımızdaki varlığını kabullenmek mümkün değildir.

Salonda daimi olarak bulunan Atatürk resminin dışında bir Atatürk posteri asılmamıştır. DTP, Atatürk ilkeleri ve anlayışının tasfiyesini isteyen AB yetkililerinden cesaret ve ilham mı almıştır?"(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title