Haberler

Bayrampaşa'da Yaşlılar İçin "Yalnız Değilsiniz" Projesi

Haberler

Bayrampaşa Kaymakamlığı öncülüğünde, ilçede yalnız yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşların sorunlarına ortak olmak amacıyla "Yalnız Değilsiniz" projesi başlatıldı.

Bayrampaşa Kaymakamlığı öncülüğünde, ilçede yalnız yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşların sorunlarına ortak olmak amacıyla "Yalnız Değilsiniz" projesi başlatıldı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Canbaba'nın desteğiyle hayata geçirilen projenin akademik çalışmaları İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Koçak, idari işlemleri ise Sosyal Hizmet Uzmanı Türkan Hatun Tahmaz tarafından yürütüldü.

Bayrampaşa Kaymakamlığı, ilçede, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sağladığı desteklere ek olarak, diğer kamu kurumlarının ve özel sektörün desteğini de alarak yalnız yaşayan yaşlılara yönelik geliştirilen projeyi hayata geçirdi.

Proje ile ilçede ikamet eden ve 3294 sayılı kanun kapsamında korunmaya ve bakıma muhtaç, evde yalnız yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşlara yardımcı olup, sorunlarına ortak olarak yaşlılık yıllarını daha rahat ve mutlu geçirmelerini sağlamak amaçlanıyor.

Aynı zamanda projeyle, yaşlının yakın çevresinde ikamet eden kişilerin ve toplumun diğer kesimlerinin de yaşlıların yaşadığı sorunlara farkındalıklarını sağlamak ve duyarlılıklarını arttırmak da hedefleniyor.

Proje kapsamında, yaşlıların yaşam alanlarının temizliği, onarımı, bakımı, sağlık ve rehberlik hizmetleri gibi ihtiyaçlarının temin edilmesine çalışılıyor.

Projenin uygulanması esnasında, yaşlıların sorunları ve projeden memnuniyetleri de eş zamanlı olarak değerlendirildi. Yapılan iki çalışmayla, yaşlıların hem demografik durumları ve davranışlarını hem de depresyon durumlarını yansıtan uluslararası standartlarda "depresyon anketi" uygulandı.

Ortaya çıkan sonuçlar uluslararası bir konferansta tebliğ olarak değerlendirilirken, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenen Uluslararası Sosyoloji ve Sosyal Hizmet Konferansı'na davet edilen Doç. Dr. Orhan Koçak ve Yrd. Doç. Dr. Abdulhakim Beki de sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Bayrampaşa

Kira sözleşmeleri için e-Devlet hizmetinde son aşamaya gelindi

Geri sayım başladı! E-Devlet'e müthiş bir hizmet daha geliyor

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı! 10'u ağır 40 kişi yaralandı

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı! Onlarca yaralı var

Bomba iddia: AK Parti yönetimi asgari ücrete yüzde 30 zam yapılmasını istiyor

İşte AK Parti yönetiminin düşündüğü asgari ücret rakamı

Çinli otomotiv devi Chery, Samsun'da fabrika kuracak

Dünyaca ünlü otomotiv devi Türkiye'de fabrika kuracak

title