Haberler

Bayramın İlk Günü Türkiye'nin Her Yerinde Yağış Var"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bayramın birinci günü, cuma günü Ege, Karadeniz'in kıyı bölgeleri ve Güneydoğu Anadolu hariç aşağı yukarı Türkiye'nin her yerinde, Akdeniz'in kıyı bölgesi hariç yağış var." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bayramın birinci günü, cuma günü Ege, Karadeniz'in kıyı bölgeleri ve Güneydoğu Anadolu hariç aşağı yukarı Türkiye'nin her yerinde, Akdeniz'in kıyı bölgesi hariç yağış var." dedi.

Eroğlu, bazı açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da kent merkezindeki esnafı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eroğlu, bayramda hava sıcaklıklarının nasıl olacağıyla ilgili soru üzerine yarın Ege Bölgesi'nde, özellikle Uşak ile Muğla civarına yakın yerlerde yağış beklendiğini söyledi.

Bayram günü yurdun büyük bölümünde yağış olacağını tahmin ettiklerini ifade eden Eroğlu, şunları belirtti:

"Bayramın birinci günü, cuma günü Ege, Karadeniz'in kıyı bölgeleri ve Güneydoğu Anadolu hariç aşağı yukarı Türkiye'nin her yerinde, Akdeniz'in kıyı bölgesi hariç yağış var. Bayramın ikinci gününde Marmara'da, Karadeniz'in kıyı bölgeleri hariç Rize'ye yağıyor yalnız ve Güneydoğu Anadolu hariç aşağı yukarı Türkiye'nin her yerinde yağış var. Yağmur üçüncü bayram günü her yeri kaplıyor. Bununla ilgili çok detaylı rapor hazırlayıp, vatandaşa duyuracağız."

Bakan Eroğlu'dan "mangal ateşlerini söndürün" çağrısı

Eroğlu, orman yangınlarına yönelik de bayramda bazı bölgelerde yağış olmadığını anımsattı.

Özellikle kıyı bölgelerinde yağış görülmediğini anlatan Eroğlu, "Bu yüzden mangal yapılması halinde tatile gidenler mutlaka ateşi söndürmeleri gerekir." dedi.

Eroğlu, her bölgede piknik yerleri hazırladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tabiat parkı ve mesire alanları hazırladık. Mümkünse oralarda olursa, kontrollü olur. Ayrıca en çok yoldan geçerken atılan sigara izmaritinden yangın çıkıyor. Atıyor sigara izmariti mutlaka yanıyor. Özellikle köylerde 'bayram temizliği' diye anız yakıyorlar. Neticede ormana atlıyor. Bunlara dikkat edilmeli. Çünkü ormanlar bizim akciğerlerimiz."

Orman yangınlarının kendilerini çok yorduğunu dile getiren Eroğlu, "Kurduğumuz merkezde dünyanın en ileri teknolojisine sahibiz. Havada uçan herhangi bir helikopterin hızını, koordinatlarını dahi görüyoruz. Hatta Meteorolojiden de bazı hassas bölgeleri alıyoruz ve ona göre daha önceden sevk ediyoruz. Üç gün önceden yangına hassas bölgeleri tespit edip oraya doğru konuşlandırıyoruz ekipleri." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title