Haberler

Batı Akdeniz'den ihracat 1 milyar doları aştı

Batı Akdeniz'den bu yılın 7 aylık döneminde yaklaşık 1,1 milyar dolarlık ihracat yapıldı.

Batı Akdeniz'den bu yılın 7 aylık döneminde yaklaşık 1,1 milyar dolarlık ihracat yapıldı.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğinden (BAİB) yapılan açıklamada, Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz'den yapılan ihracatta, geçen yıla oranla artış yaşandığı bildirildi.

Bölgeden temmuz ayında 170 milyon 310 bin 543 dolar ihracat yapıldığına işaret edilen açıklamada, "Yılın geride kalan 7 aylık döneminde Batı Akdeniz'den geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 artışla 1 milyar 91 milyon 578 bin 110 dolar ihracat gerçekleştirildi. Temmuzda bölgemizden gerçekleşen ihracat yüzde 25 arttı." ifadeleri kullanıldı.

En fazla ihracat yapılan ülkenin ise Çin olduğu belirtilen açıklamada, demir ve demir dışı metaller sektörünün sergilediği ihracat performansının da dikkati çektiği vurgulandı.

Açıklamada, yaş meyve sebze sektörünün geçen yıla göre yüzde 3,2 gerileme yaşasa da 285,4 milyon dolar ile bölgeden en fazla ihracat gerçekleştiren sektör olduğu ifade edildi.

Yaş meyve sebze sektörün en fazla ihraç ettiği ürünün yaklaşık 80 milyon dolarla domates olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çin'e fumigasyon (zararlılardan korunma metodu) uygulamasının başlamasıyla birlikte bölgemizden yapılan kiraz-vişne ihracatı da dikkati çekti. Kiraz sezonunun içinde bulunduğumuz bu günlerde BAİB üyeleri yaklaşık 65 milyon dolarlık kiraz ihracatı gerçekleştirdi. Çin'in yanı sıra Güney Kore'ye de ihracatın başlayacak olması nedeniyle önümüzdeki yıllarda bölgemizden ihraç edilecek olan kiraz miktarının ciddi oranda artması bekleniyor."

Açıklamada, 7 aylık dönemde Batı Akdeniz'den 157 ülkeye ihracat gerçekleştirildiği belirtildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Akdeniz İhracat Antalya Kiraz Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title