Haberler

Basketbolda Kadınlar All

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne Verilen Arada Hafta Sonu All-star Heyecanı Yaşanacak

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne verilen arada hafta sonu All-Star heyecanı yaşanacak.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'nda 16 Ocak Pazar günü yapılacak karşılaşmada, bu yıl ilk kez karma takımlar mücadele edecek.

Yabancı ve Türk oyunculardan oluşan takımların mücadele ettiği önceki sezonlara göre bu yıl farklı bir uygulamaya gidildi ve seçilen yabancı ile Türk oyuncular kurulacak karma takımlarda beraber All-Star maçını oynayacak.

Organizasyonla ilgili olarak Haydarpaşa Garı'nda, Basketbol Federasyonu kadın basketbolundan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ahmet Araşan, Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ve ligde mücadele eden çeşitli takımlarda forma giyen oyuncular Işıl Alben, Tuğba Palazoğlu, Matee Ajavon, Yasemin Horasan ile Bahar Yapar'ın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Jülide Sonat, 12. kez düzenlenecek Kadınlar All-Star organizasyonu ile ilgili, 'Türkiye'nin hem kültür olarak ileri düzeydeki şehirlerinden birisi, hem üniversite şehri, hem de son dönemlerde müthiş bir güzellik ortaya koyan Eskişehir'de bu organizasyonu düzenlemek heyecan verici' dedi.

Sonat, zorlu ligin ortasında oyuncuların ve antrenörlerin nefes alacağı, eski kadın basketbolcuların bir araya geleceği, yılda bir gün de olsa nefes aldıkları bu hafta sonunda bugüne kadar yapılan organizasyonların bir adım daha iyisini organize etmeye çalışacaklarını dile getirdi.

Organizasyonda yer alacak oyuncu ve antrenörlerin İstanbul ile Ankara'dan kalkacak trenlerle Eskişehir'e geleceklerini belirten Jülide Sonat, 'Ligimiz her ne kadar yeterli değeri almıyorsa da Avrupa'da oynanan kadın basketbol liglerinin en üst düzey organizasyonu. Oyuncu kalitesi ve oynanan basketbol adına Türkiye, Avrupa ve dünyanın en ileri seviyesinde. Bu, All-Star organizasyonu sırasında da fark edilecek. Davetliler ve oyuncularımız, Eskişehir halkı ile kadın basketboluna yakışır bir organizasyonla orada olacaktır. Bol eğlenceli, güzel bir hafta sonu diliyorum. Oyuncularımıza da keyifli maçlar diliyorum' diye konuştu.

- TREN YOLU ŞEHRİNE TREN İLE GİDİLECEK-

Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ahmet Araşan ise basketbolun çok güzel bir parçasını trene dolduracaklarını ve hafta sonu Eskişehir'e yol alacaklarını dile getirdi.

Basketbolun çok önemli heyecan ve çekişme sergilenen bölümünü Eskişehir'de paylaşacaklarını kaydeden Araşan, şunları söyledi:

'Eskişehir'i belirledikten sonra, tren yolu şehri olması nedeniyle biz de tren ile gitmeye karar verdik. Bu trenle birlikte Türk sporunun en önemli lokomotifini taşımak istedik. Eskişehir'de bir basketbol şenliği olacak ve TRT'den naklen yayınlanacak. Organizasyon, Anadolu Üniversitesi'nin 5 bin kişilik spor salonunda gerçekleşecek. All-Star karşılaşması, üç sayı ve yetenek yarışmaları yapılacak. Çok önemli bir organizasyon bizi bekliyor. Türkiye'nin önemli gruplarından Gripin, konser verecek. Ayça Şen ve Mustafa Özben de bu organizasyonda yer alacak. Dansçılarımız ve akrobatlarımız da Kadınlar All-Star'da olacak. Karma takımlar halinde oynanacak bir All-Star maçı gerçekleştirilecek. Takımlar organizasyonda başantrenör olarak yer alacak çalıştırıcılar tarafından kura ile belirlenecek.'

All-Star organizasyonunda başantrenör olarak yer alacak Galatasaray Medical Park takımının çalıştırıcısı Ceyhun Yıldızoğlu da takımların en formda olduğu bu dönemde kalitenin organizasyona yansıyacağını dile getirdi.

Basın toplantısında yer alan oyunculardan Tuğba Palazoğlu, karma takım olmasının organizasyona daha çok heyecan katacağını ifade ederken, Işıl Alben de hafta sonundaki organizasyonun öncekilerden daha güzel geçeceğini söyledi.

Bir diğer oyuncu Yasemin Horasan da kadın basketbolunda yükselen kalitenin böyle bir organizasyonla Eskişehir seyircisine ve tüm Türkiye'ye seyir zevki vereceğini vurgulayarak, 'Yoğun tempoda rahatlamak ve zevk almak için çok güzel organizasyon olacak. Geçtiğimiz yıllarda da bu organizasyonlar güzel geçmişti. Bu organizasyon da iyi geçecek' dedi.

- TAKIMLAR-

All-Star organizasyonuna seçilen yabancı ve Türk oyuncular şöyle:

Türk Oyuncular: Bahar Çağlar, Işıl Alben, Tuğba Palazoğlu (Galatasaray Medical Park), Bahar Yapar (İstanbul Üniversitesi), Birsel Vardarlı, Esmeral Tunçluer, Nevin Nevlin, Nevriye Yılmaz (Fenerbahçe), Gülşah Akkaya (Samsun Basketbol), Kübra Siyahdemir, Naile İvegin (Tarsus Belediyesi), Tuğba Talaslıoğlu, Tuğçe Murat (Mersin Büyükşehir Belediyesi), Yasemin Horasan (Beşiktaş Cola Turka)

Yabancı Oyuncular: Allyson Hardy (Burhaniye Belediyesi), Anna Vajda, Hana Horakova, Ivana Matovic (Fenerbahçe), Doneeka Danyell Hodges, Seimone Augustus, Sylvia Fowles (Galatasaray Medical Park), Jessica Adair (Samsun Basketbol), Jolene Nancy Anderson, Megan Frazee (BOTAŞ Spor), Julie Mc Bride (Ceyhan Belediyesi), Matee Ajavon (İstanbul Üniversitesi), Nykesha Sales (Beşiktaş Cola Turka), Vickie Johnson (Panküp Kayseri Şeker)

Organizasyonda takımların başında Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ile Fenerbahçe'nin çalıştırıcısı Laszlo Ratgeber olacak.

Bu arada, All-Star maçı için 15 Ocak Cumartesi günü 150 kişilik bir kafile Haydarpaşa Garı'nda kalkacak trenle Eskişehir'e gidecek.

Organizasyonda ayrıca 3 sayı ve yetenek yarışmaları da gerçekleştirilecek.

(ED-ÇET-SÇ) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title