Haberler

Başkent'in Hava Kirliliği Karnesi

Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Ankara Şubesi, Ankara Tabip Odası ve Türk Toraks Derneği yetkilileri, 2015 hava kalitesi karnesine göre Ankara'nın en kirli bölgelerinin Kayaş ilçesi ile Cebeci ve Sıhhiye semtleri olduğunu bildirdi.

Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Ankara Şubesi, Ankara Tabip Odası ve Türk Toraks Derneği yetkilileri, 2015 hava kalitesi karnesine göre Ankara'nın en kirli bölgelerinin Kayaş ilçesi ile Cebeci ve Sıhhiye semtleri olduğunu bildirdi.

KMO Ankara Şube Başkanı Erkin Etike, Ankara Tabip Odası ve Türk Toraks Derneği yetkilileri ile düzenlediği ortak basın toplantısında Ankara'nın 2015 yılı hava kalitesi karnesini açıkladı. Ankara'daki hava kirliliği değerlerinin halk sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştığını iddia eden Etike, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resmi ölçüm istasyonlarının verileri Ankara'nın havasının kirli olduğunu ispatlıyor. 2015 yılında hava kirliliği ile ilgili sınır değer 344 defa aşıldı. Ankaralıların sağlığı tehdit altındadır" ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Ocak-Aralık 2015 dönemi ölçümlerini paylaşan Etike, "Ankara'nın havası en kirli olan bölgesi Kayaş'tır. Kayaş'ı Cebeci ve Sıhhiye izlemektedir" dedi.

Temmuz ve Ağustos ayları hariç bütün aylarda hava kirliliği yaşandığını belirten Etike, 2015'te en fazla kirliliğin Aralık ayında meydana geldiğini, hava kirliliğinde sınır değerin Aralık 2015'te 122 defa aşıldığını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hava kirliliğine ilişkin politikalarını eleştiren Etike, sadece sanayi tesislerinde kömür kullanılması ve bu tesislerdeki bacalara da filtre takılması gerektiğini vurguladı. Hava kirliliğinin en önemli iki nedeninin trafik ve kömür kullanımı olduğuna dikkat çeken Etike, "Yerli ham madde olan kömürün konutlarda değil sanayi tesislerinin bacalarına filtre sistemleri takılarak zararlı gazların havaya salınması engellenebilmektedir. Oysa konutlarda bu mümkün olmamaktadır" dedi.

Etike, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne, hava kirliliğine neden olan faktörlerin engellenmesi için tedbirlerini genişletme çağrısında bulundu.

Ankara Tabip Odası Başkanı Çetin Atasoy ise astım ve KOAH gibi hastalıkların sadece sigara tüketimine bağlı olmadığını, sobadan sızan zehirli gazların da özellikle KOAH'a yol açtığını söyledi.

Hava kirliliği sonuçlarının insan sağlığı üzerinde ciddi risk oluşturduğunu belirten Atasoy, kirli havanın insan ömrünü 8-9 ay kısalttığını savundu.

Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fuat Kalyoncu da güneş enerjisi kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak: AA / Yerel

Ankara Tabip Odası KOAH Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title