Haberler

Başkan Yücesoy: "Toroslar'a İşgem Kurucağız"

Mersin Alt Birim Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Beldede İş Geliştirme Merkezi (İşgem) Kuracaklarını Söyledi.

Mersin alt birim Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, beldede İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) kuracaklarını söyledi.

Tuna; belediye meclis üyeleri, KOSGEB Müdürü Ali Çelik, Mersin KOSGEB Danışmanı Sami Mersinli, Mersin İŞGEM Müdürü Eren Özen ve Tarsus İŞGEM Genel Müdürü Adem Gül ile birlikte, Tarsus İŞGEM'i gezdiler.

Bölgede bulunan işsizlik oranının azaltılması için belediye olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini ve bundan sonra da getirmeye devam edeceklerini vurgulayan Tuna, Toroslar beldesinde de bir İş Geliştirme Merkezi kuracaklarını kaydetti.

Mesleksiz insanları meslek sahibi yapabilmek amacıyla Toroslar Teknik Eğitim Kursları'nı (TORTEK) kurduklarını belirten Tuna, bölgede İş Geliştirme Merkezleri kurmak amacıyla gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade ederek, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

Güneykent Mahallesi'nde kapalı semt pazarı olarak kurulan alanda yapılacak çalışmalarla burayı İş Geliştirme Merkezi olarak kullanacaklarını ifade eden Tuna, "Toroslar Belediyesi'nde kısa vadede Güneykent'te bulunan 3 bin 300 metrekarelik kapalı alanda, orta vadede de Çavuşlu Mahallesi'nde İŞGEM'e tahsis ettiğimiz 15 bin metrekarelik alanda düzenleme yapacağız. İnsanlarımıza iş kapıları oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi.

(MÇ-AB-Y) 21.05.2008 16:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title