Haberler

Başkan Uysal: "Vatandaşlarımızın Eskisi Gibi Yağmur Suyundan Tedirgin Olacağı, Rahatsızlık Duyacağı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydanındaki düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydanındaki düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Uysal, "Üsküdar Meydanı bittiği zaman artık yağmur yağdığı zamanda vatandaşlarımızın eskisi gibi burada yağmur suyundan tedirgin olacağı, rahatsızlık duyacağı bir durum olmayacak" dedi.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte Üsküdar Meydanındaki düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Burada yetkililerden bilgi alan Uysal şantiye alanını gezdi. İstanbul'daki etkili olan yağış dönemlerinde, meydanın sular altında kalması sorunun ortadan kalkacağını belirten Başkan Uysal, "Üsküdar Meydanı bittiği zaman artık yağmur yağdığı zamanda vatandaşlarımızın eskisi gibi burada yağmur suyundan tedirgin olacağı, rahatsızlık duyacağı bir durum olmayacak" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine gelmesinin üzerinden 1 at geçtiğini anımsatan Uysal, bu süre zarfından İstanbul'da yapımı devam eden projelerle ilgili brifing aldığını belirtti. Bundan sonra ilçelerdeki projeleri yerinde ziyaret edeceğini kaydeden Uysal, bu kapsamda ilk ziyaretini Üsküdar'dan başlattığını vurguladı.

"Yoğun bir sirkülasyon mecburen geniş bir meydan ihtiyacını doğurmuştur"

Başkan Uysal, Üsküdar Meydanında uzun süredir çalışmalar olduğunu söyleyerek, "Marmaray uzun bir süre önce tamamlandı. Üsküdar-Ümraniye metro hattı bitmek üzere. Tahmin ediyorum önümüzdeki bir ay içerisinde açılışını yapmış oluruz. Arkasından da bu meydanın düzenleme çalışmaları tamamlanacak" dedi.

Üsküdar Meydan düzenleme projesiyle ilgili bilgiler veren Başkan Uysal, "Eski haliyle yeterli olmadığımız için Büyükşehir Belediyemiz burada bir çalışma başlattı. Görüldüğü gibi denize kazıklar çakarak biraz genişleme var. Denizden yaklaşık 12 bin metrekarelik bir alan oluşturuldu. Yoğun bir sirkülasyon mecburen geniş bir meydan ihtiyacını doğurmuştur. Denizlere doğru açılmak veya genişlemek, çok tasvip etmediğimiz bir şey olsa bile mecbur kaldığımız zaman da yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Projenin yapımına karşı çıkılmasıyla ilgili bazı tartışmaların yaşandığını hatırlatan Başkan Uysal, denize doğru genişlemenin bir zorunluluk olduğunu proje kapsamında Üsküdar Meydan'dan Harem'e ve Beylerbeyi Sarayı'na kadar gidileceğini dile getirdi. Uysal, "Düzenleme bittikten sonra vatandaşlarımızın meydandan Harem yönüne Beylerbeyi'ne doğru rahat bir şekilde gidip gelebileceği, akşam çocuklarıyla birlikte gezebileceği bir şekil alması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Vatandaşlarımız rahatsızlık yaşamayacak"

Deniz ile karanın birleşmesinin yağmur suyu hatlarının işlememesi nedeniyle yaşandığını kaydeden Uysal, İSKİ'nin bununla ilgili çalışma içerisinde olduğunu belirtti. Uysal, "Şu anda meydanın hemen altındaki yağmur suyu hatlarının tamamı bitirilmiş olmakla birlikte yukarıdan gelen yağmur suyu hatlarında sıkıntılar olduğu için yüzeyden meydana kadar inebiliyor. Meydan düzenleme çalışmaları bitmeden o konuyu bitirmiş olacağız. İSKİ belki yukarılardan bu sorunu kolektör ile çözmek veyahut belediye binamızın oralardan Harem tarafına tünel ile geçişini sağlayarak bir çözüm bulmuş olacağız. Bundan sonraki süreçte Üsküdar Meydanı bittiği zaman yağmur yağdığında vatandaşlarımızın eskisi gibi tedirgin olacağı, rahatsızlık yaşayacağı bir durum olmayacaktır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hilmi Türkmen Mevlüt Uysal Üsküdar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title