Haberler

Başkan Savaş, "Yıllardır Yapılmayan Yatırımları Biz Yapıyoruz"

Mazman Medya grup radyolarının canlı yayın konuğu olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, su fiyatları, Asi Nehri ve kent genelinde yapılan altyapı ile arıtma tesisi yatırımlarına değindi.

Hatay'da suyun yüzde 70'ini yer altından çektiklerini ve bunun sadece yüzde 30'unun evlere ulaştığını belirten Başkan Savaş, Buna rağmen Türkiye'de su fiyatlarında 30 Büyükşehir arasında sondan 6. sırada olduklarını ifade etti.

Hatay'da kademesiz olarak uygulanan su ve atık su toplam ücretinin 2.75 TL'yi bulduğunu ve Hatay'ın 30 Büyükşehir arasında 25.sırada yerini aldığını hatırlatan Başkan Savaş, su fiyatlarını da arttırmayı düşünmediklerini söyledi.

Merkez ilçeler Antakya ve Defne'nin iki yakasından Asi Nehri'ne akan atıksuları önlediklerine vurgu yapan Başkan Savaş, önlenmesini ise Asi yatağına döşenen 1200'lük dev kanalizasyon borularıyla ve akan atıksuları kanalizasyon sistemine bağlayarak gerçekleştirdiklerini ifade ederek, derelere akan atık suları da toplamak için kanalizasyon hattı çalışması yaptıklarını belirtti.

Asi Nehri'nde özlenen tabloyu sunmada büyük katkı sağlayan Dünyanın 5., Avrupa'nın 2., Türkiye'nin ise en büyük kapasiteli Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi inşa ettiklerini ifade eden Başkan Savaş, tesisten şu anda Asi Nehri'ne saniyede 110 litre temiz su verildiğini belirterek, hedeflerinin saniyede 200 litreye ulaşmak olduğunu aktardı.

Halkımızın sağlığı ve geleceği için yıllarca yapılmayan yatırımları 4 yıla sığdırdıklarının altını çizen Başkan Savaş, kentsel dönüşümü başlatmada başarısız olanların ve 16 yıldır altyapıya dokunmayanların konuşma haklarının olmadığını ifade etti.

PASLI BORULAR BERTARAF EDİLİYOR

Sağlıklı çevreyi sağlamak için kanalizasyon ve paslı boruları bertaraf edip temiz su iletmek amacıyla içme suyu yatırımı yaptıklarını vurgulayan Başkan Savaş, Hatay'ın Büyükşehir olmasından bu yana İskenderun(Denizciler), Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı, Dörtyol, Erzin, Antakya(Serinyol) ve Küçükdalyan-Narlıca olmak üzere Hatay'a 8 yeni Atıksu Arıtma Tesisi kazandırdıklarına dikkat çekti.

Defne ilçesine bağlı Turunçlu Mahallesi'nde faaliyette olan atıksu arıtma tesisine değinen Başkan Savaş, " kazandırdığımız 8 atıksu arıtma tesisinden sonra iki yer kaldı. Yapabiliyorsak Büyükçat'ta büyük bir tesis yapacağız, yapamıyorsak Turunçlu'da membranlı bir tesis yapacağız. Büyükçat'ta da başka bir atıksu arıtma tesisi yapacağız" dedi.

HİÇ KOKU YAPMAYACAK TESİSİMİZ HAZIR

Sorunlardan kaçan bir insan olmadığını ve bu konuyu bölge sakinleriyle bir araya gelip istişare edeceğinin altını çizen Başkan Savaş, "fiziki ve ekonomi duruma bakacağız. Bizim elimizde şu anda hiç koku yapmayacak saniyede 1100 litre temiz su çıkartacak projemiz hazır ve İller Bankası'na onaya gitmiş durumda. Hesaplamalara göre biz bu projeyi değiştirerek Büyükçat'a yaparsak 8 terfi gerekiyor ve ekstra yılda şu anki parayla 10 milyon TL giderimiz oluyor" dedi.

Projelerin artısını eksisini tartışacaklarını ve mahalle halkı neye ikna olacaksa onu yapacaklarını belirten Başkan Savaş, "teknik arkadaşlarımız, bu işin maliyetini, tesiste uygulanan yalıtımı, atık suların hiçbir şekilde havayla temas etmeden arıtma tesisine girdiğini bana anlattılar. Bunu biz paylaşacağız. Çevresel, fiziksel, enerji ve ekonomik anlamda daha efektif hangisiyse biz onu yapma taraftarıyız. Bizi buraya getiren hak ve halktır. Biz halkımızla dayatmayla değil, demokrasi ile çalışacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title