Haberler

Başkan Karaosmanoğlu, ''Kadim ve kardeş kent Mardin'in yanındayız''

Güncelleme:

Başkan Karaosmanoğlu, Mardin temaslarında bölge insanıyla buluştu, özellikle çocuklarla yakından ilgilendi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bir dizi resmi temaslar ve açılışlar için gittiği Mardin'de, valiliği, Dara Antik Kenti'nde arkeolojik kazı çalışmaları ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Mardin'in Nusaybin ilçesinde yapılan parkları yerinde inceledi. Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın eşlik ettiği incelemelerde ve açılış programlarında vatandaşlarla ve çocuklarla yakından ilgilenen Karaosmanoğlu, Dara Antik Kenti'nde arkeolojik kazı çalışmaları yapılan, restore edilen su sarnıcı ile galeri mezarlarının ziyarete açılma töreninde de yer aldı.

"MARDİN'LE GÖNÜL KÖPRÜSÜNÜ KURUYORUZ"

Mardin 30 kilometre güneydoğusunda bulunan Oğuz köyünde yer alan ve tarihte yukarı Mezopotamya'nın en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Dara Antik Kenti, restore edilen su sarnıcı ile galeri mezar ziyarete açıldı. Açılışa, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay'la kent protokolü ve çok sayıda davetli katıldı. Galeri mezarın tanıtımını yapan Müze Müdürü Nihat Erdoğan, katılımcılara detaylı bilgi vererek tarihsel sürecinden bahsetti. Oğuz köyündeki çocuklarla da yakından ilgilenen Karaosmanoğlu, buradaki kültürel etkinliklere katıldı. Vatandaşlarla olan sohbetinde Kocaeli ile Mardin arasında mesafe olabileceğini belirtirken, ancak gönüller yakın diyen Karaosmanoğlu, "Bizler yaratılanı severiz yaratandan ötürü. Mardin'le gönül köprüsü kuruyoruz. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi, dostluğumuzu pekiştirmek amacındayız. İnsanımızı, halkımızı ve ülkemizi bir bütün olarak görüyoruz. Bu ülkenin her köşesinde yaşayan insanlar bizim için değerlidir, kardeşimizdir" açıklamasını yaptı.

"BİR VE BERABER OLDUKTAN SONRA BİZİ KİMSE YIKAMAZ"

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin, Dargeçit, Derik ve Mazıdağı ilçe belediyeleri ile kardeş olduklarını belirten Karaosmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gerek Mardin gerekse biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak devletimizin gerçekleştirdiği hizmetlere büyük katkı veriyoruz. Birlikte ve kardeş olduktan sonra hiç kimse bizi yıkamaz. Kadim ve kardeş kent Mardin'in devamlı yanındayız" ifadelerini sarf etti. Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Oğuz köyünde Mardin Valisi Mustafa Yaman ile etrafını saran çocuklara yakından ve içten davranan Başkan Karaosmanoğlu, onlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Nusaybin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title