Haberler

Bask Hatay İl Temsilcisi Yılmaz'ın Basın Toplantısı

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (Bask) Hatay İl Temsilcisi Metin Yılmaz, Siyasi ve İdeolojik Sendikacılığın Panzehiri Olduklarını Belirterek, Sendika Olarak Hedeflerinin Tüm Kamu Çalışanlarını Bask Çatısı Altında Birleştirmek Olduğunu Söyledi.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Hatay İl Temsilcisi Metin Yılmaz, siyasi ve ideolojik sendikacılığın panzehiri olduklarını belirterek, sendika olarak hedeflerinin tüm kamu çalışanlarını BASK çatısı altında birleştirmek olduğunu söyledi.

Sendika üyeleriyle birlikte Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, "Yetkili sendikalar, küresel sermayenin saldırılarına karşı mücadele ortaya koyamamaktadır. Bunun nedeni ise yetkili sendikaların emek mücadelesi yerine, siyasi ve ideolojik mücadele yapmalarıdır. Yetkili sendikaların kimi yöneticileri, siyasi ve ideolojik odaklara hizmet etmeyi şeref ve itibar vesilesi saymaktadırlar. Bu durumda siyasi ve ideolojik odaklara hizmet eden sendikaları tasfiye görevi kamu çalışanlarına düşmektedir. Küresel sermayenin hizmet eri haline gelmiş hükümete karşı mücadele etmenin ilk yolu, emek mücadelesi yerine siyasal mücadele yapan sendikaları tasfiye etmektir. Siyasetçi yanlış yaptığı zaman bağırıyoruz. Sendika yanlış yapınca susuyoruz" dedi.

Emek örgütlerinin susturulduğunu, tutsak edildiğini savunan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Özellikle son 4 yıldır toplu pazarlık görüşmelerinde masaya birlikte oturan 3 konfederasyon da ayrı telden çalmaktadır. Hükümet ise bu sendikal rekabetten sonuna kadar faydalanmaktadır. Kamu görevlileri elbette bu konfederasyonlara öfkelenmekte sonuna kadar haklıdır. Ancak, kızmak doğru çözüm değildir. Gerçek ve doğru çözüm yolu, bu sendikalara verilen yetkiyi geri almak ve toplu pazarlık masasına kamu görevlilerinin hak ve çıkarlarını koruyacak ve geliştirecek sendikalara, BASK'a ve bağlı sendikalara yetki vermektir. Çünkü yetki tam 5 kez kötüye kullanılmıştır. Hiç kimse, yapılan bunca hatayı affetmemelidir. Bıkmadan, yılmadan, gerekirse defalarca kez bu gerçeği kamu görevlilerine anlatacağız. Bizler, siyasi ve ideolojik sendikacılığın panzehiriyiz. Tüm kamu çalışanlarını BASK çatısı altında toplayarak, emek ve hak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bugüne kadar BASK ile tanışmamış tüm kamu çalışanlarına ulaşarak, 2007 yılında toplu pazarlık masasına BASK'ın oturmasını sağlayacağız. Masaya oturduğumuzda, 'Kazanılmış haklar nasıl korunur, yeni haklar nasıl elde edilir' herkese göstereceğiz."

(OK-MT-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title