Haberler

Pedallar Temiz Enerji İçin Döndü

Yalova'da AKSA Tarafından Yapılmak İstenen Kömürlü Termik Santral Protesto Edildi.

BASIN BüLTENİDİR.

YAçEP'in düzenlediği"Pedallar Temiz Enerji İçin Dönüyor"eylemi ile Yalova'da AKSA tarafından yapılmak istenen kömürlü termik santral protesto edildi. Yaklaşık elliye yakın bisikletçi termik enerjilere karşı çıkmak için pedal çevirdi. Atatürk'ün çevre timsali Yürüyen Köşkü’nde başlayan bisiklet turu ile bisikletçiler şehir içinden geçerek, Tigeme kadar pedal çevirdi. Etkinliğe,İstanbul'dan Pedalsesi Bisiklet Topluluğu,Barışa Pedal Bisiklet Grubu,Bisiklet Forum üyeleri,Kocaeli üniversitesi Bisiklet Kulübü,Yalova'dan bisiklet gönüllüleri ve Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Hilal Atıcı katıldı. Etkinlik TİGEM'de yapılan piknikle son buldu.

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Hilal Atıcı Yalova'ya gelerek YAçEP'e destek verdi. YAçEP Kampanya sorumlusu Özlem Akyüz Bayrı, amaçlarının Yalova'da termik santral yapılmaması olduğunu belirtti. Bayır: “Hükümet enerji politikalarını,imzaladığı Kyoto Protokolü'nün ruhuna uygun şekilde belirlemelidir. Rüzgar ve güneş enerjisinde kullanabileceğimiz büyük bir potansiyelimiz var.Oysa kabus gibi bir gerçek var karşımızda; son dönemde 50 yi aşkın kömürlü termik santral lisans başvurusu,bakanlıklarda onay bekliyor.Dünya üzerindeki sera gazlarının yüzde 41'inden sadece kömürlü termik santraller sorumlu. Gelişmiş ülkeler bu teknolojiyi terk etme hazırlığındalar.Bu santralin yapımından derhal vazgeçilmelidir.Yalova başta olmak üzere ülkenin dört bir yanınan yapılmak istenen kömürlü termik santrallere karşı durmayı ,görev sayıyoruz” dedi.

Santral alanından fay hattı geçiyor

Kömürlü termik santral kabusunun yaşatılmak istendiği illerden biri de Yalova. Aksa'nın planladığı santral ,fay hattının tam üzerinde. Ekolojik dengesi sarsıntılarla boğuşan Marmara Denizi’nin kıyısında denizde günde milyonlarca metreküp su alıp kirletip bırakacak bir termik santral, tıpkı Adana Sugözü Termik Santrali’nde olduğu gibi bölgedeki deniz yaşamının yüzde 95’ini yok etmeye aday. Salınacak dioksin ve türevi zehirli gazlar, hakim rüzgar yönü etkisiyle direk olarak Yalova’da yaşayanları, ardındaki Samanlı Dağları faunası ile birlikte tehdit altına sokacak. İnsanlarımızın geleceğini astım ve kanser gibi hastalıklar tehdit edecek. Bu santralin yapımından derhal vazgeçilmeli.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Basın Bültenleri

Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title