Haberler

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'dan "İnsani Kriz" Uyarısı

Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu'nun kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, "Ülkelerin siyasi nüfuz mücadeleleri, yürütülen vekalet savaşları, bunların içinde unutulan bir şey var, o da insandır.

Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu'nun kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, "Ülkelerin siyasi nüfuz mücadeleleri, yürütülen vekalet savaşları, bunların içinde unutulan bir şey var, o da insandır. İnsani krizler,

üzerine bomba yağdırılan siviller, çocuklar, vurulan okullar, hastaneler. Bütün bunlar içinde insan unutuluyor; meselenin insani kriz boyutu unutuluyor" dedi. Akdoğan, ABD'nin de insani kriz konusunda öncü rol oynaması gerektiğini vurguladı.

Akdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, yardım elini uzattığı, dayanışma içine girdiği hiçbir coğrafyaya ve hiçbir ülkeye sömürülecek bir toprak parçası olarak bakmadığını kaydetti.

"Türkiye, insani yardımlarını kardeşlik hukuku içinde, sorumluluk duygusuyla, dünyanın vicdanının kaybolmadığını göstermek

iddiasıyla gerçekleştiriyor" diyen Akdoğan şöyle devam etti:

"Ülkelerin siyasi nüfuz mücadeleleri, yürütülen vekalet savaşları, bunların içinde unutulan bir şey var, o da insandır. İnsani krizler, üzerine bomba yağdırılan siviller, çocuklar, vurulan okullar, hastaneler. Bütün bunlar içinde insan unutuluyor; meselenin insani kriz boyutu unutuluyor. İşte bu süreçte, başta Ortadoğu ve Suriye olmak üzere bütün bu insani krizler ile daha fazla ilgilenilmesi gerekiyor. ABD'nin insani kriz boyutuyla da öncü rol oynaması gerekiyor. Bu konularda da, insani yardım konularında da bir liderlik ortaya koyması gerekiyor."

"SOMALİ HÜKÜMETİNİN YANINDAYIZ"

"Uluslararası toplum olarak yapısal, yasal ve kurumsal reformların hayata geçirilmesinde Somali Hükümeti'nin yanında olduğumuzu bir kez daha teyit ettik" diyen Akdoğan, şöyle devam etti:

"Forum sırasında da sıklıkla dile getirildiği üzere askeri araçlar, barış ve güvenliğin tesisindeki yegane unsurlar değildir. Ekonomik faaliyetlerin canlandırılması ve güçlendirilmesi de hayati önem taşıyor. Aynı zamanda gençler ve kadınlar için iş imkanları oluşturulması da elzemdir. Bu hedeflere ulaşılması hiç şüphesiz yetkin, hesap verebilir, demokratik devlet kurumlarının ayrıca hukukun üstünlüğüne dayanan bir devlet yapısının mevcudiyetiyle mümkün olabilecektir."

ERDOĞAN'IN SOMALİ ZİYARETİ...

Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı dönemindeki Somali ziyaretine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 19 Ağustos 2011'de Somali'ye gerçekleştirdiği ziyaretin anlamı da buydu. Bütün dünya Somali'yi terörün, salgın hastalıkların, kuraklığın, kıtlığın, istikrarsızlığın pençesine terk etmişken Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Somali'de baş gösteren iç savaş sonrasında ülkeyi ziyaret eden ilk yabancı devlet başkanı olmuştu. İşte o ziyaret, Somali'nin yeniden ayakları üzerinde doğrulabilmesi için adeta bir milat olmuştur. Türkiye, 2011 yılında milyonlarca Somaliliyi etkileyen kuraklık, kıtlık, siyasi istikrarsızlık gibi insani ve siyasi krizle boğuşan Somali'nin yardım çağrısına en üst düzeyde karşılık vermiştir."

Akdoğan, konuşmasını, "Hem milletimiz hem devletimiz, bundan sonra da Somalili kardeşlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz" diyerek tamamladı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yalçın Akdoğan Türkiye Somali Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title