Haberler

Başbakan Gençlere Uyarı: "Seçim Meydanlarında Ki Aktörlere Kanmayın"

Başbakan Erdoğan, "Konumuz Gençlik" Diyerek Başladığı Konuşmasında Gençlere Gelecek Vaat Etti, Nasihat Verdi, Uyardı ve AKP İktidarının Gençler İçin Yaptığı Yatırımları Anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "konumuz gençlik" diyerek başladığı konuşmasında, gençlere gelecek vaat etti, nasihat verdi, uyardı ve AKP İktidarının 4 yıllık eğitim konusunda yaptığı icraatları anlattı.

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Türkiye'nin bugününü ve geleceğini konuşmak için, önce Türkiye'nin gençliğini konuşturmak gerektiğini söyledi. "Ülkenin sorunları direk gençleri ilgilendirir" diyen Erdoğan, "30 yaşın altında ki nüfusumuz 40 milyona yakın. Gençlik hem geleceğimiz, hem bugünümüz. Her anne baba kendi çocuğunu sevdiğine göre bizde bu ülkenin gençlerini kucaklamalıyız. Her anne baba çocuğu için en iyi geleceği düşünür, onun için gençlik hem bugünümüz hem geleceğimizdir. Gençliğin meselesini ertelemekten geleceği ertelemekten daha büyük bir yanlış olamaz. Onun için yerel yönetimlerimiz, bakanlıklarımız ve ilgili bütün kurumlarımız bu konuyu yeni baştan ele alması gerektiğini vurguluyorum. Önümüzdeki dönem bütün kurumlarımızın bu konuya odaklanması gerekiyor. "dedi.

BÜTÇENİN EN BÜYÜK KALEMİNİ AYIRDIK

Bütçenin en büyük kalemini eğitime ayırdıklarına işaret eden Başbakan Erdoğan, eğitimi ülkenin en büyük meselesi olarak gördüklerini kaydetti. Erdoğan, " Eğitime en büyük yatırımı bizim iktidar gerçekleştirmiştir. Yıllarca eğitim sistemi tartışıldı ama düğümü çözmek bize nasip oldu. Cumhuriyet tarihimizin gençliğe yapılmış en büyük yatırımıyla birlikte, bütçenin de en büyük kalemini eğitime ayırdık. Bu yatırımın değeri ilerde çok daha net olarak anlaşılacak Türkiye'nin geleceğine yapılan en büyük yatırımdır. Gençliğin taleplerini ve isteklerini konuşurken sadece maddi boyutuyla konuşmak doğru değildir" diye konuştu.

"Gençlik ülkenin üretim kapasitesidir. Gençlik bu ülkenin iş gücü, enerjisi, maddi gücü olduğu kadar ruhudur, aklıdır, vicdanıdır" diye kaydeden Erdoğan, bugünkü dünyayı idrak eden gençliğin, aynı zamanda tarihini bilen, tarihi köklerinin farkında olan, kimlik ve ayrıyet krizi yaşamayan bir gençlik olduğuna dikkat çekti. "Tük evladı ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için, daha büyük yürek bulacaktır. Bugünkü dünyayı idrak eden gençlik, tarihini bilen bir gençliktir" diyen Erdoğan, Atatürk'ün, "Yükselen yeni nesil istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak olan sizlersiniz" sözlerini örnek vererek konuşmasına devam etti.

İÇİ BOŞ SLOGANLAR

"Bugünkü gençlik 80'li yılların gençleri değil. Ülkenin kaynaklarını bilen, dünyanın gidiş istikametini bilen bir gençlik var. Kimse içi boş sloganlarla bu gençliği yönetemez. Ne bugünkü dünya o günkü dünyadır, ne de bugünkü gençlik o günkü gençliktir. Gençliğimize güvendiğimiz için milletvekili yaşını 25'e indirdik. Bu önemli hamlemiz sadece milletvekili yaşına 25'e indirmek değil. Gençleri sadece siyasete akıtmakla kalmayacağız. Gençlerin her alanda katılımını hızlandıracağız. Milletler kendi geleceklerini sadece maddi kriterlerle ölçmemeli."

YARAYI GENÇLER ALDI

Bu ülkede gençler üzerinde büyük oyunlar oynandığını, ama korkuların kaygıların artık geride kaldığına işaret eden Erdoğan, "Türkiye sağ sol ayırımlarını aşırı uçlarda gezinen ideolojik kutuplaşmaları çok büyük bedellerle ödedi. Öyle zamanlar yaşadık ki, aklın yerini duygular, fikrin yerini tamamen hamaset, iradenin yerini ise tamamen öfke aldı.

Birleştirici temalar üzerinden siyaset yapmak zor olduğundan. Her kes kutuplara savruldu. Milli irade zaafa uğradı. En büyük yarayı o günlerin gençleri aldı. Gerçeğin fotoğrafı ortaya çıktı. Korkuların kaygıların ve kavgaların geride kaldığı o yılları hatırlamak istemiyoruz. Bugün milletin iktidarı var.Bu siyaset çizgisi milletimizin yürüdüğü yoldur. Bu çizgide marjinalliğe, dışlanmaya aşırı uçlara yer yoktur. Bu çizgi adaletin merhametin çizgisidir" diye konuştu.

AKTÖRLERE DİKKAT

Erdoğan'ın gençlere birde uyarısı vardı, "Özellikle duygularımızla oynayan aktörlere karşı uyanık olmalıyız. Bu aktörler ekranda, siyaset meydanlarda da karşımıza çıkabilirler, her yerde karşımıza çıkabilirler. Ama, gençlerimiz bunlara pirim vermeyecektir. Gençlerin vicdanını yaralayan şey adalettir. Bizim dönemimiz de adalet güçlenmiştir" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title