Haberler

Başbakan Erdoğan Hakkında Soruşturma Açılmasına İlişkin Önerge Görüşmeleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hakkında, Ankara'da Yaşanan Su Sıkıntısı Konusunda İhmali Bulunduğu Gerekçesiyle Verilen Soruşturma Önergesinin Ön Görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda Yapılıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, Ankara'da yaşanan su sıkıntısı konusunda ihmali bulunduğu gerekçesiyle verilen soruşturma önergesinin ön görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda yapılıyor.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ve 73 milletvekilinin, Ankara'da yaşanan içme ve kullanma suyu sorununda, Ankara Büyükşehir Belediyesi üzerinde gözetme ve düzenleyici önlemler alma ve ilgili bakanlıklar arasında işbirliği sağlama konusunda sorumluluklarını yerine getirmeyerek görevlerinin gereklerini yapmakta ihmal ve gecikme gösterdiği gerekçesiyle Başbakan Erdoğan hakkında verdiği Meclis soruşturması açılmasına ilişkin önerge TBMM Genel Kurulu'nda ele alınıyor. Önerge üzerindeki ön görüşmelere

Başbakan Erdoğan da katılıyor. Önerge sahibi CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, açıklamalarıyla halkı yanlış yönlendirdiğini, sıkışınca ise dönemin DSİ Genel Müdürü olan Çevre Bakanı Veysel Eroğlu'nu suçladığını söyledi. DSİ tarafından hazırlanan bir raporda Kızılırmak suyunun kullanılamayacağının belirtildiğini ifade eden Ateş, "Kirli olan yalnız Ankara'ya getirilmek istenen su değil. İhalenin kendisi de kirlidir.

İhalede usulsüzlük mü var diye Belediye Başkanı suçlanınca, DSİ'yi suçluyor" dedi.

Ortada ciddi bir iddia bulunduğunu kaydeden Ateş, sorunun bir yönetim zafiyeti olduğunu ileri sürdü. Ateş, "Bu sular neden kesildi. Sular kesilirken daha kazma vurulmadan Ankara'da çok ciddi bir tanker filosunun oluştuğunu gördük. Ankara'da su kıtlığı yok, olan akıl kıtlığıdır. İhaleleri İhale Kanunu dışına çıkararak, Ankaralılar'ın suyu üzerinde istismar yaparak kimse bir yere varamaz. Bir Başbakan, bu kadar kargaşa varken banane deyip bir kenara çıkabilir mi? 'Ne yapsın belediye başkanı, küresel ısınma

var' diyor. Bu sadece Gökçek'in değil AK Parti'nin fiyaskosudur" şeklinde konuştu.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ise Türkiye'nin aynası olan başkentin Belediye Başkanı'nın 'Ankara'nın su sıkıntısı yok' demesi ve daha sonra Ankara'yı susuzluğa mahkum etmesinin irdelenmesi gereken bir konu olduğunu kaydetti. Ankara'nın basiretsiz, çıkar ilişkileriyle örülmüş bir anlayışla yönetildiğini iddia eden Paçacı, 22 Temmuz seçimleri sonrası Ankara'da su kesintisi ve beraberinde yaygın hastalıklar başladığını hatırlattı. Başbakan'ın talimatıyla kesintiye son verildiğini, yapılan yanlışın itiraf

edildiğini kaydeden Paçacı, "Borular patladı. Ankara ilk defa Gökçek sayesinde bir sel felaketiyle başbaşa kaldı. Yolsuzluk iddiaları ayyuka çıkan Gökçek'le ilgili hiçbir girişimde bulunulmamasının sorumlusu Başbakan'dır" diyerek önergeye kabul oyu vereceklerini açıkladı.

(ZÇ-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title