Haberler

Başbakan Erdoğan Birlik Vakfı'nın İftarına Katıldı 1

BAŞBAKAN ERDOĞAN. "BU GÖRÜŞMELERDE MESAJLARIMIZ ARTIK KENDİLERİNE KARARLI BİR ŞEKİLDE İLETİLECEKTİR. -"ÇÜNKÜ BİZ SURİYE KONUSUNU BİR DIŞ MESELE OLARAK, BİR DIŞ SORUN OLARAK GÖRMÜYORUZ.

Davutoğlu SALI GÜNÜ SURİYE'YE GİDİYOR

BAŞBAKAN ERDOĞAN:

"BU GÖRÜŞMELERDE MESAJLARIMIZ ARTIK KENDİLERİNE KARARLI BİR ŞEKİLDE İLETİLECEKTİR. BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ, VERİLECEK CEVABA VE UYGULAMAYA GÖRE ŞEKİLLENECEKTİR"

-"ÇÜNKÜ BİZ SURİYE KONUSUNU BİR DIŞ MESELE OLARAK, BİR DIŞ SORUN OLARAK GÖRMÜYORUZ. SURİYE MESELESİ BİZİM BİR İÇMESELEMİZDİR"

Haber - Kamera: İbrahim AKTÜRK - İstanbul DHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 9 Ağustos Salı günü Suriye'ye gideceğini belirterek, "Kendileriyle orada gerekli olan görüşmeleri yapacaklar. Bu görüşmelerdemesajlarımız artık kendilerine kararlı bir şekilde iletilecektir. Bundan sonra ki süreç, verilecek cevaba ve uygulamaya göre şekillenecektir" dedi. Başbakan Erdoğan, Birlik Vakfının Çemberlitaş'taki genel merkezinde düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, bugüne kadar birçok konuda "Acaba halledebilir miyiz?", "Acaba söylenenler yerini bulur mu?" diye çok sabrettiklerini söyledi. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Ama artık burada da sabrın son anlarına geldik ve bunun için de busüreç içinde salı günü Dışişleri Bakanı'nı Suriye'ye gönderiyorum. Kendileriyle orada gerekli olan görüşmeleri yapacaklar. Bu görüşmelerde mesajlarımız artık kendilerine kararlı bir şekilde iletilecektir. Bundan sonraki süreç verilecek cevaba ve uygulamaya göre şekillenecektir. Çünkü biz Suriye konusunu bir dış mesele olarak, bir dış sorun olarak görmüyoruz. Suriye meselesi bizim bir iç meselemizdir. Çünkü bizim Suriye ile 850 kilometre sınırımız var, akrabalık, tarih, kültür bağlarımız var. Dolayısıyla burada olanlar, bitenler bizim asla seyirci kalmamıza fırsat vermez. Tam aksine oradaki sesleri duymak zorundayız, duyuyoruz ve tabii ki gereğini de yapmak durumundayız. "

(Tür: Dış)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title