Haberler
BBC

ABD'de Trump'a olan tepkiler büyüyor: Askerlerin geri çekilmesi büyük bir stratejik hata

Güncelleme:

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin Senato'daki lideri Mitch McConnell, ABD Başkanı Trump'ın Suriye politikasını eleştirdi. McConnell, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesinin büyük bir stratejik hata olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye politikasına yönelik eleştiriler sürüyor. Cumhuriyetçi Parti'nin Senato'daki en etkili ismi olan Mitch McConnell, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesinin stratejik bir hata olduğunu ifade etti.

"WASHİNGTON'UN DÜŞMANLARINI GÜÇLENDİRECEK"

Mitch McConnell, Amerikan Washington Post gazetesi için kaleme aldığı makalede, "ABD'nin çekilmesi ve bölgede Türklerle Kürtler arasında silahlı çatışmaların artması ülkemiz için stratejik bir kabus yaratıyor" dedi. McConnell, ABD Başkanı Donald Trump'ın adını doğrudan zikretmeden, ABD Başkanı'nın aldığı Suriye'den çekilme kararının, Washington'un düşmanlarını güçlendireceğini belirtti.

"RUSYA VE İRAN'IN BÖLGEDEKİ NÜFUZLARI ARTACAK"

Cumhuriyetçi Parti'nin Senato'daki lideri ayrıca ABD'nin askerlerini çekmesi sonucu Rusya ve İran'ın bölgede nüfuzlarını artıracaklarını vurguladı.

ABD'de Başkan Trump'ı eleştiren çevreler onu, "Suriye'de IŞİD'le savaşan Kürtleri terk etmekle" suçluyor. Trump ise kararıyla "binlerce kişinin hayatını kurtardığını" söylüyor.

NE OLMUŞTU?

Pentagon, geçtiğimiz günlerde ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyinden çekileceğini açıklamıştı. ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekilme mesajını, "ABD'nin sonu olmayan saçma savaşlardan çekilme vakti geldi. ABD'nin, 30 günlüğüne Suriye'de olması gerekiyordu ve bu yıllar önceydi. Kaldık ve bir hedef olmaksızın savaşın içine gömüldük" sözleriyle duyurmuştu.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Suriye Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title