Haberler

"Balyoz"da Bilirkişi Raporları

Doğan'ın Avukatları, 'Balyoz Planı' İddiaları Soruşturması Kapsamındaki Bilirkişi Raporlarını Savcılıktan Teslim Aldı.

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatları, ''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamındaki bilirkişi raporlarını savcılık kaleminden teslim aldı.

Doğan'ın avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz tarafından yapılan açıklamada, ''Balyoz Planı'' soruşturma dosyası üzerindeki ''kısıtlama kararı'' uyarınca, avukatlara uzunca bir süre bilirkişi raporlarının verilmediği belirtildi.

Bu konuda Nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Hakimliğine yapılan 30 Mart 2010 tarihli başvuru kısmen kabul edilmekle birlikte, mahkemenin 31 Mart 2010 tarihli kararıyla bilirkişi raporlarının avukatlara verilmesinin reddedildiği kaydedilen açıklamada, söz konusu kararın hukuka aykırı olduğu yönünde yapılan itirazın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardından 2 askeri bilirkişi raporu ve TÜBİTAK raporunun bugün savcılık kaleminden teslim alındığı bildirildi.

Açıklamada, söz konusu askeri bilirkişi raporlarında yer alan ifadeler özetle şöyle aktarıldı:

''Sadece CD ve dosya bilgilerine bakarak söz konusu dokümanların gerçek olduğunun anlaşılması mümkün değildir. Her zaman için istenilen tarihler ve kullanıcı bilgilerine ait doküman oluşturulup, söz konusu tarihlere ait program ve CD'ler kullanılarak CD oluşturulması mümkündür.

11 ve 17 no'lu CD'lerin diğer tüm CD'lerden farklı olarak gece yarısına doğru birer gün ara ile hemen hemen aynı saatlerde oluşturulmuş olması şüphe çekicidir. Müteakiben verilecek bulgularla da birleştirildiğinde, bu CD'lerin oluşturulmasında bilgisayarın sistem tarihi ile oynanmış ve sahtecilik yapılmış olma ihtimali yüksektir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde, kuvvet veya ordu komutanları imzasını taşıyacak belgeler büyük bir titizlikle hazırlanmakta, arz edilmeden önce ilgili tüm karargah personelinin koordinesi alınmakta ve söz konusu koordineler esnasında yazının içeriği kadar, askeri yazım usul ve kurallarına en ince detaylarına kadar dikkate edilmektedir. Bu kapsamda incelenen 11 ve 17 no'lu CD'lerde bulunan iddia edilen Balyoz, Suga, Oraj, Çarşaf ve Sakal planları, komutan onayına arz edilecek nitelikte belgeler değildir.

Yapılan inceleme neticesinde, TÜBİTAK raporunda 11 ve 17 no'lu CD'lerin içinde yer alan ve iddia edilen Balyoz, Suga, Oraj, Çarşaf ve Sakal planlarının gerçek olmadığı yönünde gerek teknik ve gerekse askeri yazım usul ve yöntemleri açısından kuvvetli deliller bulunduğu kanaatine varılmıştır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title