Haberler

Balıkesir: Ekbed'den Dünya Engelliler Günü Mesajı

Edremit Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (Ekbed), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Nedeniyle Bir Basın Açıklaması Yaptı.

Edremit Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (EKBED), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

EKBED Başkanı Emine Çakır, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, engelli olmanın, engelsizlerin dünyasında zor olan bir hayatı yaşamak anlamına geldiğini söyledi. Çakır, engellilerin ayrı bir hayat mücadelesi vermek zorunda olduklarının altını çizerek, "Bazı insanlar hayata gözlerini açarken, bazı insanlar da hayata gözlerini açtıktan sonra vücut azalarının ya hiç işlevini yerine getirememesinden, ya da kısmen yerine getirmesinden dolayı isimlerinin önüne bir 'engelli' kelimesi almak zorunda kalırlar. Onların mücadelesi, insani ve haysiyetli bir hayat mücadelesidir. İşte biz, EKBED olarak onların bu mücadelesine kurum kimliğimizle destek vermeye çalışan bir sivil toplum örgütüyüz" dedi.

EKBED'in, engelleri nedeniyle kaderine boyun eğip de hayata mesafe koymayı tercih etmeyen hayat savaşçılarının mücadelesine destek olmak adına çeşitli başlıklar altında engellilere destek verdiğini söyleyen Çakır, "Bu destekler, otistik çocukları, beden engelli çocukları, eğitilebilir zihin engelli çocukları ve öğretilebilir engelli çocukları kapsamaktadır. Faaliyetlerimiz kapsamında 2006 yılından itibaren derneğimizde Özel Ege Yüksel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi adı altında zikrettiğimiz türden engeli olan yavrularımız için bir eğitim merkezi-okul açmış bulunuyoruz. Bu yönde ihtiyaç duyan herkese desteğimizi vermeye hazırız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title