Haberler

'Balık pulu' hastalığı vatandaşların kabusu oldu

Güncelleme:

'Balık pulu' hastalığı vatandaşların kabusu oldu Sağlık Bakanlığı Turgutlu'da 7 mahallede bulunan 150 'Balık pulu' hastasına ücretsiz yerli ilaç dağıtımı yaptı Hastalığını anlatırken gözyaşlarına boğuldu Balık pulu hastası Hatice Dindar: "Çocukken bile benimle dalga geçiyorlardı"MANİSA -...

'Balık pulu' hastalığı vatandaşların kabusu oldu

Sağlık Bakanlığı Turgutlu'da 7 mahallede bulunan 150 'Balık pulu' hastasına ücretsiz yerli ilaç dağıtımı yaptı

Hastalığını anlatırken gözyaşlarına boğuldu

Balık pulu hastası Hatice Dindar: "Çocukken bile benimle dalga geçiyorlardı"

MANİSA - Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı 7 mahallede yaklaşık 150 vatandaşın hayatı balık pulu hastalığı nedeniyle kabusa döndü. Duruma el atan Sağlık Bakanlığı, hastalık ile ilgili geliştirilen yerli ilacı vatandaşlara ücretsiz dağıttı. Balık pulu hastası Hatice Dindar, küçükken kendisiyle dalga geçildiğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Çatalköprü, Gökgedik, Kayrak, Yukarı Bozkır, Osmancık, Dalbahçe ile Güney mahallelerinde yaşayan 150 kişi 'balık pulu' olarak bilinen iktiyozis hastalığı ile mücadele ediyor. Hastalığa yakalanan vatandaşlar ciltlerinin pul pul olması nedeniyle güneşe çıkamıyor. Soğuk ve tozlu ortamlardan uzak durmak durumunda kalan hastaların yaşamları da kabusa döndü. Duruma el atan Sağlık Bakanlığı hastalığın etkisini azaltan yerli ilacı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. İlaç hastalığın etkisini azaltarak bütün vücuda yayılmasının önüne geçiyor.

Yemek yerken dışlandı, otobüse bile alınmadı

1951 yılında doğduğunu ve doğuştan beri hastalıkla boğuştuğunu belirten iktiyozis hastası Ahmet Gökçe, "Doğuştan beri çekiyorum. Cilt hastalığı nedeniyle askere bile almadılar. Hastalığımın bana bir zararı yok. Sadece soğukta cildimdeki çatlamalar artıyor. Çalışırken bana bir zorluğu olmuyor. Sıcakta ve soğukta biraz acıma yapıyoruz. Devletimizden Allah razı olsun ilaçlarımızı verdi. Dosyamızla gidip rapor aldık. Ardından da eczanelerden ilaçlarımızı temin ediyoruz" dedi.

Lokantalarda yemek yerken dışlandığını söyleyen Gökçe, bir keresinde İzmir'de otobüse alınmadığını belirtti.

Hastalığını anlatırken gözyaşlarına boğuldu

Hastalığı nedeniyle çocukken kendisiyle dalga geçildiğini belirten Hatice Dindar, "44 yaşındayım. Bende de doğuştan beri var. Doğduğumda rahatsızlık çok çektim. Çocukken bile benimle dalga geçenler oldu. Çok rahatsızlık çekiyordu. Cildimde, kolumda çatlaklıklar oluyor. Çok zorluk oluyor. Güneşte fazla etkilenmiyorum ama soğukta cildimde çatlamalar oluyor. Tedavimizin bulunmasını istiyoruz. İlaçlarımızı gönderdiler. Yetkililerden teşekkür ediyoruz. İlaçlarımız rahatlattı bizi. Allah'a çok dua ediyordum. Allah razı olsun. Bu kadarlık rahatsızlığımızı dindirdiler. Çok şükürler olsun" dedi.

İktiyozis hastası Dindar hastalığını anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Hastalıkla mücadele eden vatandaşlar tedavinin bulunması için çağrıda bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Sağlık Bakanlığı Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title