Haberler

Bakan Tüzmen Mersin Limanı'nı Gezdi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin Limanı'nın Şu Anki Çalışma Kapasitesinin Tcdd Yönetimine Göre Yüzde 30 Arttığını Belirterek, Mersin Limanı'nı Akdeniz'in ve Dünyanın En İyi Limanı Haline Getirmek İçin Çalışacaklarını Söyledi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin Limanı'nın şu anki çalışma kapasitesinin TCDD yönetimine göre yüzde 30 arttığını belirterek, Mersin Limanı'nı Akdeniz'in ve dünyanın en iyi limanı haline getirmek için çalışacaklarını söyledi.

Bakan Tüzmen, partisinin Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Mersin'de, limanı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Liman A Kapısı'ndan giriş yapan Tüzmen'i Uluslararası Mersin Limanı (MIP) Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan karşıladı.

Limanda bir dizi incelemelerde bulunan Bakan Tüzmen, işçilerle de sohbet ederek, yeni gelen cihazlar hakkında bilgi aldı. Mersin Limanı'na yeni getirilen ve 'Roberto Carlos' ve 'Alex' isminin verildiği vinçleri de inceleyen Tüzmen, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Daha önce Mersin Limanı'nda çok büyük sıkıntıların yaşandığını hatırlatan Tüzmen, "Liman, yükleme boşaltma faaliyetlerinin yapılamadığı, ithalat-ihracat işlemlerinin durduğu bir haldeydi. Geldiğimiz noktada buradan nemalanmaya çalışanların önünün kesildiğini, çeşitli idari sıkıntıların aşıldığını gördük. Mersin Limanı artık Türkiye'nin en hızlı çalışan limanı haline gelmiş durumda. Konteynır elleçlemesi bakamından İzmir'i geçti. Bu bizi kesmiyor tabi ki. Biz şimdi Mersin Limanı'nı Akdeniz'in ve dünyanın

en iyi limanı haline getirecek çalışmaları yapacağız" diye konuştu.

Konteynır yükleme boşlatma kapasitesi bakımından Mersin Limanı'nın TCDD dönemindeki en üst rakamların bile rekorunu kırdığına işaret eden Tüzmen, şunlar söyledi:

"TCDD yönetimine göre bugün limanın çalışma kapasitesi yüzde 30 arttı. Bu önümüzdeki dönemde daha da artarak devam edecektir. Burada bütün emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Mersin'i Akdeniz'in en önemli liman şehri haline getireceksek bu doğrultuda çalışmalıyız. Gelecek sene yeni yatırımları ve yeni vinçleri de göreceğiz. Eskiden gemiler haftalarca bekliyordu şimdi bu süre dakikalara indi. Şu an ücretlerle ilgili sıkıntılar var, o da limandan değil, acentelerden kaynaklanan sıkıntılar. Onların da

üzerine giderek çözeceğiz."

Bakan Tüzmen, Mersin Limanı'nı ziyaretinin ardından AK Parti Osmaniye İl Teşkilatı'nca düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Osmaniye'ye hareket etti.

(ÖT-AB-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title