Haberler

Yıl Sonunda Açılması Beklenen Pendik-Halkalı Banliyö Hattı 2019'un İlk Çeyreğinde Açılacak

Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yıl sonunda açılması beklenen Pendik- Halkalı Banliyö hattının 2019'un ilk çeyreğinde açılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yıl sonunda açılması beklenen hattın 2019'un ilk çeyreğinde açılacağını söyledi. Turhan,"Yolcular, Pendik'te hızlı trenden inmeden seyahat edebilecek. Aynı şekilde Konya- İstanbul arasında da bu seyahat yapılabilecek" dedi.

BANLİYÖ HATTI 2019'UN İLK ÇEYREĞİNDE AÇILACAK

Turhan, Editör Masası'nda soruları yanıtlayarak, değerlendirmelerde bulundu. Milyonlarca İstanbullu'nun dört gözle açılışını beklediği Pendik-Halkalı banliyö hattında tarih bir kez daha değişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yıl sonunda açılması beklenen hattın 2019'un ilk çeyreğinde açılacağını söyledi.

"YOLCULAR, PENDİK'TE HIZLI TRENDEN İNMEDEN SEYAHAT EDECEK"

Ankara-İstanbul hattı, şu anda İstanbul-Pendik'e kadar hizmet verildiğini belirten Bakan Turhan, ''Pendik-Halkalı arasını da inşallah 2019'un ilk çeyreğinde hizmete açacağız. Böylece yolcular, Pendik'te hızlı trenden inmeden seyahat edebilecek. Aynı şekilde Konya-İstanbul arasında da bu seyahat yapılabilecek" dedi.

ALMAN VE ÇİNLİ İLGİSİ

Almanların ve Çinlilerin Türkiye'deki hızlı demir yolu projelerine ilgisi olduğuna da dikkat çeken Bakan Turhan, "Bazı projelerimizin, Avrupalı ülkelerin finans kuruluşlarınca finanse edilmek istenmesi, ülkemizde yatırım ortamının olduğunun göstergesidir" diye konuştu.

"ATATÜRK HAVALİMANI LİMİTLERİ ZORLUYOR"

İstanbul Havalimanı'na gerek olup olmadığı yönündeki tartışmaların hatırlatılması üzerine Turhan, Atatürk Havalimanı'nın şu anda limitleri zorlayarak hizmet verdiğini vurguladı.

Atatürk Havalimanı'nda günde bin 500 uçağın iniş-kalkış yaptığını belirten Turhan, şöyle devam etti:

"Normalde uçakların arasında olması gereken mesafe 10 kilometreyse bunu, hava trafik kontrolörlerimiz azami dikkat göstererek 7-8 kilometreye düşürerek, bu iniş kalkışları dikkatli bir şekilde yürütüyorlar. Yakıt konusu çok önemli bir israf. Şehrin içinde olması nedeniyle civardakiler gürültüden de etkileniyor. Açılım sağladığımız, Afrika-Asya ülkeleri, slot istiyorlardı, uçuş izni veremiyorduk. Havalimanının pistlerini bakıma almaya kalktığınızda risk ve sıkıntılarla karşılaşıyordunuz. Afrika açılımında ticari ilişkilerimizin geliştiği ülkelere de slot veremiyorduk. Şimdi yeni açılım sağladığımız ülkeler var."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Cahit Turhan İstanbul Afrika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title