Haberler

Yıl Sonunda Açılması Beklenen Pendik-Halkalı Banliyö Hattı 2019'un İlk Çeyreğinde Açılacak

Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yıl sonunda açılması beklenen Pendik- Halkalı Banliyö hattının 2019'un ilk çeyreğinde açılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yıl sonunda açılması beklenen hattın 2019'un ilk çeyreğinde açılacağını söyledi. Turhan,"Yolcular, Pendik'te hızlı trenden inmeden seyahat edebilecek. Aynı şekilde Konya- İstanbul arasında da bu seyahat yapılabilecek" dedi.

BANLİYÖ HATTI 2019'UN İLK ÇEYREĞİNDE AÇILACAK

Turhan, Editör Masası'nda soruları yanıtlayarak, değerlendirmelerde bulundu. Milyonlarca İstanbullu'nun dört gözle açılışını beklediği Pendik-Halkalı banliyö hattında tarih bir kez daha değişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yıl sonunda açılması beklenen hattın 2019'un ilk çeyreğinde açılacağını söyledi.

"YOLCULAR, PENDİK'TE HIZLI TRENDEN İNMEDEN SEYAHAT EDECEK"

Ankara-İstanbul hattı, şu anda İstanbul-Pendik'e kadar hizmet verildiğini belirten Bakan Turhan, ''Pendik-Halkalı arasını da inşallah 2019'un ilk çeyreğinde hizmete açacağız. Böylece yolcular, Pendik'te hızlı trenden inmeden seyahat edebilecek. Aynı şekilde Konya-İstanbul arasında da bu seyahat yapılabilecek" dedi.

ALMAN VE ÇİNLİ İLGİSİ

Almanların ve Çinlilerin Türkiye'deki hızlı demir yolu projelerine ilgisi olduğuna da dikkat çeken Bakan Turhan, "Bazı projelerimizin, Avrupalı ülkelerin finans kuruluşlarınca finanse edilmek istenmesi, ülkemizde yatırım ortamının olduğunun göstergesidir" diye konuştu.

"ATATÜRK HAVALİMANI LİMİTLERİ ZORLUYOR"

İstanbul Havalimanı'na gerek olup olmadığı yönündeki tartışmaların hatırlatılması üzerine Turhan, Atatürk Havalimanı'nın şu anda limitleri zorlayarak hizmet verdiğini vurguladı.

Atatürk Havalimanı'nda günde bin 500 uçağın iniş-kalkış yaptığını belirten Turhan, şöyle devam etti:

"Normalde uçakların arasında olması gereken mesafe 10 kilometreyse bunu, hava trafik kontrolörlerimiz azami dikkat göstererek 7-8 kilometreye düşürerek, bu iniş kalkışları dikkatli bir şekilde yürütüyorlar. Yakıt konusu çok önemli bir israf. Şehrin içinde olması nedeniyle civardakiler gürültüden de etkileniyor. Açılım sağladığımız, Afrika-Asya ülkeleri, slot istiyorlardı, uçuş izni veremiyorduk. Havalimanının pistlerini bakıma almaya kalktığınızda risk ve sıkıntılarla karşılaşıyordunuz. Afrika açılımında ticari ilişkilerimizin geliştiği ülkelere de slot veremiyorduk. Şimdi yeni açılım sağladığımız ülkeler var."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Cahit Turhan İstanbul Afrika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title