Haberler

Bakan Faruk Çelik Çileden Çıktı

Devlet Bakanı Faruk çelik, Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Türkiye buluşmaları' adı altındaki programda Romanlara hitap etti.

´AH KARDEŞİM.ANLATACAĞIM çOK ŞEY VAR AMA SALONUN HAVASI MüSAİT DEĞİL´

Devlet Bakanı Faruk çelik, Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Türkiye buluşmaları' adı altındaki programda Romanlara hitap etti. Merkeze girişinde romanlar tarafından davul ve zurnalar eşliğinde karşılanan Bakan çelik, alkış tufanı arasında çıktığı kürsüde salon hakimiyeti sağlanmayınca çileden çıktı. Bakan çelik "Ah kardeşim, anlatacağım çok şey var ama, bu salonun havası müsait değil" dedi. Konuşmasına hükümetin politikalarından bahsederek başlayan Bakan çelik, çocukların aşırı gürültü yapması ve büyükler arasında yaşanan tartışmalar nedeniyle konuşmasını sık sık kesmek zorunda kaldı. Defalarca "çocuklarınıza hakim olun" diye seslenen Bakan çelik, konuşmasına kaldığı yerden devam ederken, salon içinde bazı Roman vatandaşların tartıştığını gördü. Bu duruma daha da sinirlenen Bakan çelik, "Bakınız Roman kardeşlerim. Lütfen çocuklarınıza sahip çıkın. Ev yapmaktan vazgeçeriz yoksa" diye tepki gösterdi.

100 TL TAKSİTLE KONUT

Artık Türkiye'de 73 milyon insanın eşit olduğunu ve ayrımcılığın ortadan kalkacağını kaydeden Bakan çelik, "Roman vatandaşlarımızı düşünen yasayı içişleri komisyonunda kabul ettik, yakında da genel kurulda kabul ederek gündemden kaldıracağız. Türkiye'nin her yerinde nerede roman vatandaşlarımız yaşıyorsa valiler ve belediye başkanlarımızın aracılığıyla tespit edilecek olan bir arazide istediğiniz tek katlı, iki katlı evleri 100 TL taksitle iki yıl ödemesiz 22 yıl vadeyle sizlere sunacağız. Nasıl Isparta'nın diğer vatandaşları sağlıklı bir evde yaşıyorsa, Roman vatandaşlarımız da aynı şartlarda yaşayacak" şeklinde konuştu.

ISPARTALILARA SİVASLILAR DEDİ

Zor bir gece ve sık sık kesilen konuşmalar nedeniyle bir hayli yorgun düşen Devlet Bakanı çelik, bir ara şaşırıp Ispartalılara 'Değerli Sivaslılar' diye hitap etti. Bakan yaptığı hatanın farkında olmadan konuşmasını sürdürdü.

( Mehmet ERçAKIR - ISPARTA / DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title