Haberler

Bakan Eroğlu: "Konu Meclis'te Müzakere Edilecekse, Yollarda Müzakere Edilmez"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP'nin İstanbul Milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne ilişkin, "Bu yürüyüşü, mahkemeye karşı, yani hakimlerin kararına karşı bir hareket olarak algılıyorum.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP'nin İstanbul Milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne ilişkin, "Bu yürüyüşü, mahkemeye karşı, yani hakimlerin kararına karşı bir hareket olarak algılıyorum. Konu Mecliste müzakere edilecekse, yollarda müzakere edilmez. Ben CHP Genel Başkanına yakıştıramadım." dedi.

Eroğlu, partisinin il başkanlığında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle düzenlenecek toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına yönelik tepki yürüyüşüne ilişkin sorusu üzerine, adaletin herkes için gerekli olduğuna işaret etti.

"İnsanları sokağa teşvik ediyor"

Tutuklama kararını mahkemenin verdiğini, kararın hükümetle bir alakasının olmadığına değinen Eroğlu, şunları ifade etti:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu karara karşı 'adalet istiyoruz' demesini çok garipsedik. Neticede MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili konuyu gündeme taşıyan kişiyle alakalı bu karar, mahkemenin kararı. Bu yürüyüşü, mahkemeye karşı, yani hakimlerin kararına karşı bir hareket olarak algılıyorum. Konu Mecliste müzakere edilecekse, yollarda müzakere edilmez. Ben CHP Genel Başkanına bunu doğrusu yakıştıramadım. Yürüyor. İnsanları sokağa teşvik ediyor. Sokağa çıkmalarını istiyor."

"CHP liderinin bu şekilde hareket etmesini doğru bulmuyorum"

Eroğlu, her konunun çözümünün Mecliste olduğunu vurgulayarak, herkesin istediği düşünce ve görüşünü Mecliste özgürce dile getirebildiğini bildirdi.

CHP'nin başlattığı yürüyüşü doğru bulmadını belirten Eroğlu, "Ülkemizin geleceği açısından da son derece mahsurlu. Aynı zamanda bir bakıma FETÖ'ye destek gibi algılanır. Bir an önce bundan vazgeçerek konuyu Meclise getirmesi, özellikle müzakere edilecek yerlerde müzakere etmesi daha isabetli olur. Yani yollarda yürümesinin doğru olmadığı kanaatindeyim." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Enis Berberoğlu Veysel Eroğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title