Haberler

Bakan Eker Diyarbakır'da

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da, Şırnak'ın Gabar Dağı Bölgesinde Şehit Edilen 13 Askerden Biri Olan Onbaşı Fettulah Selçuk'un Ailesini Ziyaret Etti. Bakan Eker, Şehit Annesine Kürtçe "Acınız Bizim Acımızdır" Dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da, Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde şehit edilen 13 askerden biri olan Onbaşı Fettulah Selçuk'un ailesini ziyaret etti. Bakan Eker, şehit annesine Kürtçe "Acınız bizim acımızdır" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ramazan Bayramı'nın 1. gününü memleketi Diyarbakır'da geçirdi. AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri ile parti teşkilatında bayramlaşma törenine katılan Bakan Eker, milletvekilleri ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte Şırnak'ta şehit olan 13 askerden biri olan Diyarbakır'lı Fetullah Selçuk'un Sati köyündeki ailesini ziyaret etti. Köylülere başsağlığı dileyen Bakan Eker, şehidin ağabeyi İbrahim Selçuk ile yakından ilgilendi. Türk bayrakları ile donatılmış

taziye evinde dua eden bakan, çıkışta son gelişmeler ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"TERÖRİSTLER KAN VE GÖZYAŞI İLE BOĞULUR"

Şehit haberlerinin toplumu derinden üzdüğünü ifade eden Bakan Mehdi Eker, "Son saldırılar bizi son derece üzmüştür. Türkiye'nin değişik kentlerinde olduğu gibi Diyarbakır'ımızda da şehit verdik, şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz ve bu tür olayların bir daha tekerrür etmemesini umuyoruz. Çok üzücü hadiselerin bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Terör, şiddetle dünyanın hiç bir yerinde, hiç bir şey çözmemiştir. Türkiye'de de hiç bir şey çözemez, sadece kan ve gözyaşı getirir ve bu kan ve gözyaşı buna

sebep olanları boğar" dedi.

Bakan Mehdi Eker ve beraberindekiler, daha sonra şehit annesi Saliha Selçuk'u evinde ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti. Bakan Eker, anneye Kürtçe, "Acınız bizim acımızdır. Buraya milletvekilleriyle birşeyler yapmaya geldik. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını diliyoruz" dedi.

Şehit annesi Saliha Selçuk da, Kürtçe "Artık konuşamıyorum, yüreğim yanıyor. Acım büyüktür. Allah verdi, Allah aldı. Allah sizden razı olsun. Buraya kadar geldiniz. Başım gözüm üstüne geldiniz. Vatan sağolsun" diye cevap verdi.

YARALI ÖĞRENCİYE BURS SÖZÜ

Bakan Eker, daha sonra Diyarbakır'da bir polisin şehit olduğu bombalı saldırıda yaralanan 12 yaşındaki Güzel Ökmen'i, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ziyaret etti. AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Alipaşa İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ökmen'e burs sözü verdi.

Bakan ve beraberindekiler, ardından dükkanı bombalanan ve yaralanan terzi Mehmet Mashar Toptancı'yı evinde ziyaret ederek kendisiyle sohbet etti.

(AYŞ-AŞ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title