Haberler

Bakan Davutoğlu: Halep'deki Bombardımanın Sona Ermesi İçin Elimizden Geleni Yapacağız(3)

Bakan DAVUTOĞLU.Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'daki gezisinin ardından Akşehir İlçesi'ne geçerek, partisinin il koordinasyon toplantısına katıldı.

Bakan DAVUTOĞLU: HALEP'DEKİ BOMBARDIMANIN SONA ERMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ(3)

BAKAN DAVUTOĞLU, NÜKLEER ZİRVESİNDE NASREDDİN HOCA FIKRALARINI ANLATMIŞ

DIŞİŞLERİ

Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'daki gezisinin ardından Akşehir İlçesi'ne geçerek, partisinin il koordinasyon toplantısına katıldı. Davutoğlu daha sonra Kent Orman Mesire alanında düzenlenen iftar yemeğine geçti. Burada Akşehir Belediyesi tarafından 5-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca'yı Anma ve Mizah Günleri kapsamında Bakan Davutoğlu'na, dünya barışının katkılarının dolayı 'Altın kavuk' ödülü verildi. Ödülünü aldığından dolayı mutlu olduğunu kaydeden Bakan Davutoğlu, İstanbul'da gerçekleşen Nükleer Zirvesi'nde konuklarına Nasreddin Hoca fıkralarını anlattığını söyledi.

Bakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son olarak İstanbul'da Nükleer Zirve görüşmeleri yapılırken ev sahibi ve arabulucu ülke olarak çok meselede taraf tutuyor görünmemiz çok doğru olmayacağı için, H5+1 ülkeleri ile İran heyetini bir araya getirdik. O toplantıda 'Ben bu gece size hiç bir şey empoze etmeyeceğim. Konumum gereği bunu da yapamam. Ama size sadece bir kaç erdemli Nasreddin Hoca fıkrası anlatacağım' dedim ve 'Sen de haklısın' fıkrasını anlattım. Nasreddin Hoca'nın iki davalının her birine sen de haklısın dedikten sonra 'nasıl olabilir böyle bir çelişkili durum' diyen hanımına da sen de haklısın dediğini aktardım. Yarın burada müzakere edeceksiniz. Müzakereler sürecek. Dışardan bakıldığında sen de haklısın sen de haklısın diyebiliriz. Ama nihai çözümünde bir de tarafların birbirlerini haklı olarak görmesi önemli deyip, daha bir çok Nasreddin Hoca fıkrası anlatıp müzekerinin karşılıklı anlayış çerçevesinde seyretmesi tavsiyesinde bulunmuştum."

Kültürümüzün asık suratlı bir kültür olmadığını vurgulayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Başkalarına duyarsız soğuk bir kültür değildir. Herkese duyarlı, her meseleden bir ilahi, irfanın bir nebze kırıntısını anlamaya çalışan bir kültürdür. Bunun da tarih içerisinde süzülerek gelmiş en büyük temsilcisi Nasreddin Hoca'dır" dedi.

MKY,HD (İA/RT) - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Nasreddin Hoca Akşehir Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title